Idegenforgalom

2022.10.07. 17:16

Elérte a járvány előtti szintet a fehérvári turizmus

A Magyar Turisztikai Ügynökség a székesfehérvári Tourinform Iroda munkáját közel tökéletesre, 96 százalékosra értékelte – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Cser-Palkovics András polgármester és F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott.

Borsányi Bea

Fotó: FMH-archív

– Turisztikai szempontból is nehéz éveken vagyunk túl és senki nem tudja megjósolni, milyenek előtt állunk – mondta az ügyvezető, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy a maguk részéről a továbbiakban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hazai és a külföldi látogatókat állandóan elérhető programokkal várják. Az idei évvel kapcsolatban azonban mindenképpen jó hírekkel szolgált: pörgős évet zárt Székesfehérvár, a Tourinform Iroda pedig 2022-ben újra a régi lendületet hozta. Mindezt a számok is alátámasztják: rekordmennyiségű, 480 idegenvezetéses programot szerveztek, amelyeken több mint 9 ezer fő vett részt, az irodában pedig január és szeptember között 11 570 látogató fordult meg. A panorámabusz 27 túráján közel kilencszázan nézték meg a város és a Szent István Király Múzeumban a Királyok és Szentek kiállításhoz kapcsolódó, a Tourinform Iroda által nyitott múzeum shopban mintegy 23 ezer ajándéktárgyat vásároltak a látogatók.

Cser-Palkovics András szerint mindez azt bizonyítja, hogy Székesfehérvárnak van turisztikai értéke, és ebben köztudottan az is szerepet játszik, hogy földrajzi szempontból is jó helyen vagyunk a főváros, a Velencei-tó és a Balaton közelségében. Az év hátralévő részében esedékes programok kapcsán a polgármester elmondta, ugyan Fehérváron is készülnek arra, hogy takarékoskodni kell, de azt ígérte, idén is lesz adventi vásár és a hozzá kapcsolódó programokat is megtartják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában