Hétvégén folytatódik a lomtalanítás

2022.10.18. 16:16

Eddig több mint 70 tonnányi lom került a dunaújvárosi konténerekbe

Hamarosan újabb dunaújvárosi utcákban tartanak lomtalanítást. Ebben a hónapban már több mint ötven tonna hulladéktól szabadultak meg ebben a formában a városlakók.

Baráth Eszter

Idén ősszel lomtalanítási sorozatot indítottak Dunaújvárosban, ahol ezen a hétvégén szervezik a negyedik ilyen alkalmat. A hónap első hétvégéjén a Dózsa városrész lakossága szabadulhatott meg a már feleslegessé, vagy használhatatlanná vált dolgaitól. A kihelyezett konténerekben ekkor 408 köbméter, összesen 24 tonna hulladék gyűlt össze. A második alkalommal ez a szám még magasabb volt, akkor ugyanis 32 tonna hulladéktól szabadult meg a lakosság.

A belváros egy részén múlthéten tartották a lomtalanítást, ahol 21 tonna hulladék került a konténerekbe. Szombaton, október 22-én a belváros másik részére kerül a sor, ahol négy helyszínen. a Május 1. utcában, a József Attila utcában, a Görbe utcában és a Vasmű úti rakodónál helyeznek ki konténereket. Az elkövetkezendő hetekben a Barátság városrész és az Új Vasmű út lakóinak is lehetőségük lesz megszabadulni az évek során összegyűlt lomoktól.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában