Lehet választani

2022.10.03. 21:00

Csóron a vezetés nem a lakosok “feje felett” hoz döntéseket

A tét nem kisebb, mint plusz 3 millió forint extra költség, vagy lekapcsolják a villanyt. Most még lehet választani.

Hajdú Marianna

Az energiaválság kapuja helyett mondhatjuk, hogy már az előszobájában toporgunk. Érzik ezt az önkormányzatok is. Csete Krisztián, Csór polgármestere rendhagyó szavazásra bocsátotta a kérdést, ami a település rezsijét és az ott lakók életét is nagyban érinti.

Az elmúlt években és a jelenleg is zajló fejlesztések segítették a település költséghatékonyabb működését, de a polgármester tart attól, hogy a jövő év tartogat még meglepetéseket. Muszáj előre gondolkodni. Saját közösségi oldalán indokolta ennek fontosságát:

“Azonban van még egy olyan jelentős kiadásunk, ami az energiaárak emelkedése miatt január 1-től az eddigiekhez képest pluszban legalább 3 millió forinttal(...) megterhelné a kasszánkat. Ez pedig a közvilágítás.”

Mivel a saját oldalán nem lehetséges szavazás indítani, másfajta módszerrel indította el a közvéleménykutatást, így lehetővé téve azt, hogy Csór minden lakosának véleménye eljusson hozzá.

“Tehát mivel személyes oldalon tudtommal nem lehet szavazást indítani, ezért arra kérek mindenkit, hogy az alábbi variációk közül válasszon egyet és csak egy számot írjon meg nekem válaszként. Mindenféleképpen azon leszek, hogy a többség véleményét képviseljem a következő ülésen, ahol a döntést meghozzuk. Előre is köszönöm mindenki közreműködését!

1. Maradjon minden úgy, ahogy van és az önkormányzat vállalja fel a 3 millió forintos többletkiadást, más kiadásainak terhére.

2. Minden második közvilágítási lámpát hagyjuk csak meg.

3. A teljes közvilágítást kapcsoljuk le az utolsó Székesfehérvárról induló busz megérkezésétől számított 20 perccel későbbtől (ez kb. 23.15 perc) a reggeli első induló járat előttől számított 20 perccel korábban (ez kb. 04.20 perc).”

Leleményes és példaértékű, amikor a vezetés nem a lakosok “feje felett” hoz döntéseket, hanem mindenkit bevonva keresi a legjobb megoldást a többség részére. 

Kíváncsian várjuk, hogy a három felkínált lehetőség közül melyiket vélik megvalósíthatónak a csóriak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában