Virágosítás

2022.10.18. 18:00

Árvácskákat ültetnek Tordason, ahol már a tavaszra készülnek

Ahogy arról Juhász Csaba, Tordas polgármesere beszámolt a közösségi oldalon: folyamatban van az őszi-tavaszi árvácskák ültetése a településen.

FMH

A nefelejcsek kedves díszei a tordasi közterületeknek, de ennél több kell a versenyben a sikerhez

Fotó: Tordas Önkormányzat

A munka során 420 tő virágot helyeznek el a közterületen már meglévő egynyári ágyásokba, ládákba, hogy a tél előtt legyen idejük megerősödni és tavasszal a Tordasi utcákat színesítsék. Ezzel egyidejűleg arról tájékoztatott, hogy az egynyári növényeket kiássák és ezek ingyen elvihetőkké válnak. Az évelő növények azonban (pl. muskátli a könyvtár ablakban) nem elvihetők, azok átteleltetés után visszakerülnek majd az eredeti helyükre.

Ezen kívül még az idei őszre terveznek egy növény- és magbörzét is, ahol a feleslegessé vált, túlszaporodott növényeket egymás között cserélhetik a településen élők. Az önkormányzat célja ezzel is elősegíteni, hogy még szebbek legyenek a tordasi kertek, az ingatlanok környéke, így az egész település. Juhász Csaba azt ígérte, hamarosan a részleteket is nyilvánosságra hozzák. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában