Idősek és önkéntesek

2022.10.25. 09:30

Ajándék a kis otthonlakónak

Az elzamajori Pelikán-ház Erdei Iskolában az elmúlt nyáron már nem először szerveztek idősek számára alkotói tábort.

Tihanyi Tamás

Köbli Kitti megbízott intézményvezető (jobbra) és Nagy Tímea házvezető-nevelő vette át a kis otthonlakó Noel nevében a hasznos és szép ajándékot

Fotó: Tihanyi Tamás

A résztvevők idén közösen egy babatakarót is horgoltak – minden szépkorú alkotó egy-egy részletet –, amit a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthon számára ajánlottak fel. A Cédrus elnevezésű alkotótábor lakói már mindannyian elmúltak 65 évesek, de többen közülük Fazekasné Lujzitól, a pákozdi Bütykölde kézműves csoport vezetőjétől csak azokban a napokban tanultak meg horgolni. A kezdeményezéssel, az ajándékozással azt célozták meg, hogy felhívják a figyelmet az önkéntes segítő munka fontosságára és szépségére. A kedves meglepetést hétfőn Köbli Kitti megbízott intézményvezető és Nagy Tímea házvezető-nevelő vette át az otthon úgynevezett Baba-Mama részlegében. Az idős alkotók azt üzenték: a horgolást folytatják, és már készül az újabb ajándék!  

A negyvennyolc férőhelyes székesfehérvári gyermekotthonnak jelenleg negyvenöt lakója van, de rövidesen várható egy újabb kisgyermek érkezése a Baba-Mama részlegbe: csupán ott van hely, a nagyobbak csoportjai „telt házzal” működnek. A „normál” csoportokban a legfiatalabb gyermek a nevelőszülői hálózatok telítettsége miatt a megszokott tizenkettő helyett csak hétéves, az otthon egyébként tizennyolc éves korig fogad lakókat. A közösség túl van már egy előre hozott Halloween bulin, rövidesen pedig készülődhetnek a karácsonyi ünnepkör eseményeire, amikor majd minden lakó számíthat egy-egy személyre szóló meglepetésre az intézmény támogatóinak – ők úgy mondják: „angyalkáinak” – jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában