Fejlesztés

2022.10.08. 15:00

A zámolyi önkormányzat is csatlakozott az Okosokhoz

Haladunk a korral és a megyében második, országosan pedig a huszonharmadik önkormányzatként bevezettünk településünkön az Okos Önkormányzat Applikációt – adta hírül közösségi oldalán Sallai Mihály, Zámoly polgármesere kedden. Azóta közel 140-en töltötték le az alkalmazást.

Borsányi Bea

Ezentúl a zámolyi lakosok is első kézből értesülhetnek a helyi hírekről, eseményekről

Fotó: Fehér Gábor

- Még a koronavírus-járvány idején elvégeztem a területfejlesztési referens képzést, amelynek során széleskörűen megismerhettem azt is, hogyan tudom a 21. századi technikákat és lehetőségeket kamatoztatni, többek között vezetőként a saját településemen. Sokszor elhangzik Zámolyon is az a mondat, hogy „én nem is hallottam erről”, vagy „én ezt nem is olvastam”. Nos, ez az alkalmazás most remek lehetőséget nyújt, hogy a falu lakosai semmiről se maradjanak le – mondta a feol.hu-nak Sallai Mihály, polgármester, aki hozzátette, a megyében egyelőre csak egy településen, Szabadegyházán működik az Okos Önkormányzat alkalmazás, amellyel egyébként egy felhasználó akár három település híreit, eseményeit, rendezvényeit, történéseit is nyomon követheti. 

- Természetesen nem csak a zámolyi önkormányzati hírek jelennek meg majd az applikációban, de pl. a szelektív hulladékgyűjtés idejére is figyelmezteti mindig az alkalmazás azokat, akik letöltik azt az okostelefonjukra. Mert annak megléte alap a használathoz. De a felhasználók értesülhetnek olyanokról is, mint az orvosi rendelésben történő változások, balesetek, útlezárások, vagy a településen megrendezésre kerülő események. Gyakorlatilag bármi, amit a rendszer üzemeltetője közhírré szeretne tenni – árulta el a polgármester, aki mindenkinek javasolja az alkalmazás használatát, aki gyorsan, egyszerűen és első kézből akar információt kapni Zámolyról, Zámolyon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában