Pályaorientációs nap

2022.10.28. 17:00

A végzősök szüleit is várták a csákvári általános iskolában

Pénteken tartották az aktuális tanév pályaorientációs napját a csákvári Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában, ahol két év után a szülőket is újból fogadhatták.

Borsányi Bea

A tűzoltó-, és rendőrautó, valamint a munkagépek mindig nagy sikert aratnak a kicsik körében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A végzős diákok szüleit csütörtök este „mini” pályaorientációs börzére várták, ahol az általános tájékoztató után több mint tíz, fehérvári, bicskei és felcsúti középiskola képviselőivel beszélgethettek. A Covid előtt kétszer tudott az intézmény ilyen rendezvényt tartani, amelyre aztán két évig nem volt lehetőség. Szajkóné Medgyesi Bernadett, intézményvezető örömmel számolt be arról, hogy sok szülő vett részt a rendezvényen, ami azért is nagyon jó, mert a diákok többsége, tapasztalatok szerint, a tanév elején még bizonytalan a további iskolaválasztást illetően.

A tanulók nagy része inkább tudja azt, mit nem szeretne csinálni felnőttként, mint azt, hogy mivel foglalkozna szívesen. Ezért igyekszik az iskola a pályaorientációs napokon ötleteket, inspirációt adni a tanulóknak. A programot minden évben úgy szervezik meg, hogy más-más szakmák képviselőivel találkozhassanak a gyerekek. A nap nemcsak a felsősöknek szól, viszont „komolyabb” előadásokat értelemszerűen csak a 7-8. osztályosoknak tartanak. Vannak visszatérő résztvevők és programelemek is, így pl. a katonák vagy a katolikus templom előtti parkolóban megnézhető rendőrautó és a nagy földmunkagép. Pénteken ismét előkerült az énekteremben az óriási társasjáték, ami pedig a szakmákat illeti, találkozhattak CNC maróssal, gitárművésszel, cukrásszal, virágkötővel, fazekassal, kováccsal, sőt az újságírás kulisszatitkaiba is bepillanthattak a diákok. 

Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola
Az óriástársasjáték is két év után került elő
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában