Ünnepi alkalom

2022.10.06. 14:17

A Fejér megyei időseket köszöntötték Székesfehérváron

Szerdán délelőtt a Civil Központban találkoztak a megye szépkorúi és ünnepelték meg az idősek világnapját.

Hajdú Marianna

Forrás: Simon Erika

A Nyugdíjas Szervezetek “Életet az éveknek” Fejér Megyei Szervezetének elnöke, Szecsődi Józsefné köszöntötte az ünnepség szép számú résztvevőt.

Beszédében elmondta, hogy 1991 óta október elseje az idősek világnapja, melynek alkalmából minden évben október első napjaiban köszöntik őket. Hazánkban sok az időskorú ember. Fontos az idősek tisztelete, megbecsülése, de a legfontosabb mégiscsak az emberi kapcsolatok erőssége, a közösségek megtartó ereje, a szeretni tudás, a türelem, a megértés. 

Forrás: Simon Erika

Az időskor nagyon fontos életszakasz. Ajándék annak, aki meg tudja élni a lényegét. A lényeg pedig, hogy az kerül előtérbe, ami számít, és ami igazán értékes, nem pedig a látszat. A hallott gondolatok a fiatalabb generációnak akár bölcseletként szolgálhatnak. 
Mint mondta: a szeretni tudás, a türelem, a megértés, az időskorral együtt jár a bölcs világlátása, tengernyi tapasztalat. Egyre érettebbé válik a türelem, a kitartás. 

Ez csupa olyan tulajdonság, ami csak az életkor előrehaladtával lehet megszerezni. A derűs életszemlélet tart fiatalon mindenkit, így lehet a mindennapokat aktívan élni, megbecsülni, szeretni. 

Forrás: Simon Erika

Szeretni pedig a legcsodálatosabb dolog a világon. A legnagyobb öröm tudni azt, hogy vannak emberek, akik fontosak számunkra, és mi is fontosak vagyunk számunkra. 

Ezeket a szavakat hallva méltán fordult minden korban a társadalom az idősek felé útmutatásért, ma sem kellene ezt elfeledni. 

Majd tolmácsolta Varga Gábor országgyűlési képviselő üzenetét, aki üdvözletét és szeretetét küldte, mindenkinek nagyon jó egészséget kívánva, nemcsak a világnap alkalmából, hanem minden napra.

Forrás: Simon Erika

Az ünnepnap alkalmából a szervezet emléklapot és díszoklevelet is kiosztott. Eddigi  mukásságáért emléklapot kapott Mezei Istvánné. A Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület az  50., a Sárbogárdi Városi Nyugdíjas Klub a 45. és a Nagylóki Nyugdíjas Klub fennállásának 20. évfordulójának alkalmából díszoklevelet vehettek át.

Az időseket zenés műsorral Horváth Elemér hegedű- és Horváth Ferenc zongoraművész köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában