Hőseink tisztelete

2022.10.23. 17:34

1956 eseményeire emlékeztek Móron

A forradalom és szabadságharc 66. évfordulója tiszteletére rendezett városi megemlékezést a forradalom helyszínén, a Járási Hivatal épületénél kezdték vasárnap délelőtt.

Hajdú Marianna

Fotó: NAGY NORBERT / FMH

Fenyves Péter polgármester, Istvánfalvi Dávid alpolgármester, Arany Tamás, az Oktatási és Kulturális Sport Bizottság elnöke és az ünnepi műsort adó, Móri Petőfi Sándor Általános Iskola nevében Groszeibl Andrea igazgató helyezték el koszorúikat.

A Millenium parkban Fenyves Péter polgármester ünnepi beszédét Hajdú Levente Kiáltvány című versének részletével nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az 1956-os forradalom élő emlék. Élő és kitörölhetetlen. Itt él velünk, akik megélték a csodát, majd megszenvedték a bosszút. És azokban is él, akik azóta születtek és akikre szüleik és nagyszüleik hagyományozták e különös, becses örökséget.

A Móri petőfi Sándor Általános Iskola diákjai megható és színvonalas előadást mutattak be, amivel végigjárták az 1956-os év történéseinek sorát és annak utóéletét.

A megemlékezést a koszorúk elhelyezésével zárták. Az emlékmű előtt virágot helyezett el a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nevében Törő Gábor országgyűlési képviselő, Istvánfalvi Dávid alpolgármester, Winter András képviselő. A megemlékezés koszorúját Fenyves Péter polgármester és az iskolák nevében Groszeibl Andrea, a Móri Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója helyezte el az emlékműnél.

Tiszteletüket rótták még le a megemlékezés virágaival a Móri Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, a Fejér Megyei Kormányhivatal Móri Járási Hivatala nevében Wachtlerné Brückl Anna hivatalvezető helyettes. Koszorút helyezett el az emlékműnél a Móri Református Egyházközség nevében Veres Péter lelkipásztor. Kegyeletét rótta le a Kereszténydemokrata Néppárt képviseletében Czachesz Gábor képviselő. A Mi Hazánk Mozgalom móri alapszervezete nevében Schmidt Roland képviselő és Bencsik Tibor tették le a megemlékezés koszorúját. A Móri Ellenzéki Összefogás nevében Richter Józsefné és Iván János képviselő, Balogh István és Albert József helyezték el a kegyelet koszorúját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában