Csapatépítés és feladatok

2022.09.09. 19:22

Velencén tartja évadnyitóját a Székesfehérvári Diáktanács

Idén is a velencei ifjúsági táborban tartja évindító összejövetelét a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportja a csapatépítő programok mellett a tanév előttük álló feladatait is áttekinti.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Csütörtökön kezdődött és szombatig tart a Székesfehérvári Diáktanács évadnyitó tábora Velencén. Azok a tanácstagok és helyetteseik „táboroznak”, akik a 2022/2023-as tanévben ellátják a város oktatási intézményeiben tanuló diákok képviseletét.

A három nap során szakmai, szórakoztató és közösségépítő programokon vehet részt a 62 fiatal, akikhez péntek délután ellátogatott Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester is, akik a város mindennapjairól, a közeljövő feladatairól adtak tájékoztatást a jelenlévőknek.

– Nagy felelősség és egyben nagyon szép dolog egy közösség vezetésében részt venni, már csak azért is, mert így tudjátok alakítani a titeket körülvevő világot, melyben akár ma, akár a jövőben élni fogtok – szólt a jelenlévőkhöz Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, a legfontosabb, hogy a tanév a körülményekhez képest normál keretek között folyhasson az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben.

– Azon dolgozunk, hogy a fiatalok minél kevesebbet vegyenek észre a jelenlegi problémahalmazból. Megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy ti azt a diákéletet tudjátok élni, amitől a fiatal valóban fiatal, ami tele van élményekkel, emberi kapcsolatokkal. Ha így lesz, és ebben az évben is tudunk segíteni, akkor elértük azt, ami a mi közös célunk – mondta a diákoknak a polgármester.

A találkozó részeként a tanulók is feltehették az őket foglalkoztató kérdéseket a városvezetőknek. A fiatalok a lehetőséggel élve kérdeztek a diákbérletek árának esetleges drágulásáról, s arról is, mi történik akkor, ha a Vörösmarty Színház épülete január-februárban bezárja kapuit. Az energiaárak növekedése kapcsán felmerült az uszoda nyitvatartásának kérdése és az is, visszajöhet-e az online oktatás, esetleg számítani kell-e a szombati oktatás bevezetésére.

A tábor utolsó, szombati napján a résztvevők megtervezik a diáktanács éves programjait és előkészítik az őszi tisztújítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában