Zámolyi útfestés

2022.09.16. 07:30

Rózsa helyett javított út a türelem jutalma

A közösségi oldalon az utóbbi időben egyre több olyan bejegyzés jelenik meg, amelyeket, ha szerzője „világgá kürtölés” helyett inkább a megfelelő helyre címezne, biztosan hamarabb megoldódna a kifogásolt probléma.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Legutóbb Zámolyon egy Rákóczi utcai lakos gondolta úgy, élénkszínű festékkel, mintegy figyelmeztetésként felfesti azt az útszakaszt, amely megsüllyedt, ezáltal a lakó szerint balesetveszélyessé vált. Alkotásáról képet is posztolt a közösségi hálón, amely mellé méltatlankodó sorokat írt az utcában kialakult állapot miatt. Minden bizonnyal a jó szándék vezérelte. Részben. Ugyanis, ha igazán szerette volna megoldani a megsüllyedt aszfalt problémáját, az önkormányzati út felfestése helyett – amellyel egyébként szabályt is sértett – kérésével inkább megkereste volna a hivatalt.

– Felénk semmilyen bejelentés nem érkezett – válaszolta kérdésünkre Sallai Mihály polgármester, aki maga is látta az ominózus bejegyzést és még aznap este kiment a helyszínre, hogy megnézze a kifogásolt útszakaszt. Aztán meg is kereste a faluban kátyúzási munkákkal megbízott vállalkozás vezetőjét. – Ígéretet kaptunk arra, hogy a megsüllyedt részt még ezen a héten javítani fogják. A történet zárása, hogy miközben ott voltunk a Rákóczi utcán, kijött hozzánk az érintett lakó és bocsánatot kért. Remélem, legközelebb nemcsak ő, de az esetből okulva más is tudja majd, hogy nem ez a módja a problémák elintézésének! – mesélte Sallai, akitől azt is megtudtuk, hogy a faluban egyébként is tervezték a kisebb úthibák, csatornafedél melletti repedések, kátyúk javítását.

Nos, ha a türelem ez esetben rózsát nem is, de útjavítást mindenképpen terem és ha az érintett lakó a problémát bejelenti az önkormányzatnál, minden bizonnyal ő is értesült volna erről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában