Frissen Fejérből

2022.09.24. 13:05

Rekordkísérlet a Zichy-ligetben - Több tucat gyermeket emeltek egyszerre a magasba (videó)

Több tucat gyermeket emeltek a magasba Székesfehérvár belvárosában. A figyelemfelhívó kezdeményezéshez megyeszékhelyünk már több éve rendszeresen csatlakozik, idén pedig már további 34 településen „nőttek nagyra” egyik pillanatról a másikra a családok legkisebb tagjai.

Baráth Eszter

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom koordinálásával öt éve rendezik meg a Gyerekeket a magasba programot határon innen és túl. Idén 35 település, köztük Székesfehérvár is csatlakozott a kezdeményezéshez, kiállva ezzel a gyermekvállalás és a családalapítás fontossága mellett. Fehérváron immár hagyományosan a SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet rendezi meg az eseményt, akik már 27 éve segítik a helyi kis- és nagycsaládokat.
A program különlegessége, hogy a regisztrált 35 település mindegyikén, pontban 11 órakor emelték magasba a gyermekeket, amely a figyelemfelhívás mellett egy rekordkísérlet is volt. A szervezők célja a korábbi tízezres szám túlszárnyalása volt. Hogy ez sikerült-e azt egyelőre nem tudni, az viszont biztos, hogy Székesfehérvár kivette a részét, hiszen szülők, nagyszülők izmaikat nem sajnálva kicsiket és kicsit nagyobbakat is rendületlenül tartottak a magasba.

Az esemény fővédnökeként Tarné Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes és világbajnok öttusázó is a magasba emelte gyermekét, Vincentet.

A rekordkísérletet követően Keresztesi-Dávid Renáta a SZÉNA Egyesület alelnöke adta át a Szamóca-díjakat az egyesület partnereinek és külső önkénteseinek. Az egyesület egyik fő támogatója és partnere Székesfehérvár önkormányzata és polgármestere, Cser-Palkovics András, aki idén átvehette az ezért járó díjat. Támogatói kategóriában az Alcoa Alapítvány, támogatók és partnerek kategóriában a Xamox Magyarország Kft., együttműködő partnerek kategóriában pedig a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola lett díjazott. Hosszú távú önkéntes kategóriában Osztotics Viktória Kitti és Fülöp Krisztián vehetett át elismerést, külső önkéntesként pedig Bögre Ákos és Major Tímea. Szamóca-díjat kapott továbbá Séllei Györgyi, aki a családokat érintő témák szakértőjeként, előadóként vállalt több alkalommal önkéntes feladatot és Horváth László, aki a szállítási feladatokban nyújt nagy segítséget az egyesület számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában