A közösségi összefogás "hegyeket képes mozgatni"

2022.09.02. 15:30

Kisgyermekek kérik, hogy lassítsanak a száguldozó autósok Nádasdladányban

Lassíts, óvoda! Vigyázz ránk! - ez a felirat és egy helyben lakó kisgyermek fotója került azokra a figyelemfelhívó táblákra, amelyeket a szülők helyeznek ki a forgalmas út mellé. Az egyik anyuka felhívására órák alatt összejött a táblákhoz még hiányzó pénz. Íme egy kedves, példaértékű történet.

Házi Péter

Szülői összefogással kerülhetnek ki a figyelemfelhívó táblák Nádasdladány forgalmas útjára

Forrás: Grafika: Pintér Dóra

"Mint tudjátok, hosszú évek óta foglalkozunk azzal, hogy óvodánk és iskolánk előtt gyalogátkelő, fekvőrendőr vagy bármilyen olyan forgalomlassító berendezés legyen, ami gyermekeink épségét megóvja. A Magyar Közúttal történt többszöri levélváltás során megtudtuk, hogy - mivel még nem történt komolyabb baleset egyik közintézmény előtt sem - semmi nem indokolja, hogy bármilyen lépést tegyenek ezügyben" - írta a közösségi oldalon egy nádasdladányi anyuka, aki szerint mindezek ellenére lehetne itt zebrát kiépíteni, de ehhez a pénzt az önkormányzatnak kéne előteremtenie a mostani helyzetben, amikor az óvoda, iskola fenntartása sem lesz egyszerű a rezsiár drasztikus emelkedése miatt.

Az édesanya szerint ugyan került ki korábban az út mellé figyelemfelhívó tábla, de a Jenő felől érkezők közül sajnos sokan továbbra is túl gyorsan, a sebességhatárt nem betartva haladnak itt el. Ezért többen összefogva úgy döntöttek, hogy megkísérelnek"szemmagasságba kihelyezni 1-1 táblát az óvoda két oldalára, amit a Magyar Közút engedélyezett is".

A lelkes összefogásnak köszönhetően gyakorlatilag már el is készültek a táblák, sőt az édesanya, Pintér Dóra felhívására azt a hiányzó néhány tízezer forintot is összeadták a Nádasdladányban lakók, amelyre a táblák lebetonozásáshoz, a fotók táblára kerüléséhez volt szükség.

Kedves kis táblával kérik a szülők, hogy az autósok nagyon vigyázzanak ezen a szakaszon Nádasdladányban
Forrás: Pintér Dóra

Szóval, ha minden jól megy, hamarosan ezek a jól látható táblák is arra kérik majd az itt elhaladó autósokat, hogy vigyázzanak a csöppségekre.

Íme egy szívmelengető példa arra, hogy a közösségi összefogás hegyeket, azaz jelen esetben inkább táblákat képes mozgatni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában