A fehérvári városfalat szimbolizálja az alkotás

2022.09.19. 09:37

Döntöttek a fehérváriak: így néz majd ki jövőre a Virágóra

A három különféle verzió közül a székesfehérvári városfalat szimbolizáló verzió kapta a legtöbb szavazatot a város honlapján, így jövőre ez a kompozíció valósul meg a Virágóra beültetésekor.

Házi Péter

Ez a vezió tetszett a legjobban a székesfehérváriaknak, ez valósul meg jövőre

Fotó: Forrás: Székesfehérvár honlapja

Amint ismert, minden évben más és más tervek alapján ülteti be a Városgondokság a Virágóra számlapját. A jövő évi beültetésre három verziót készített Homoki László kertészmérnök, s lakók ezek alapján, szavazással választhatták ki, hogy melyik valósuljon meg jövő tavasszal. Amint a város honlapja beszámolt róla, 6670-en szavaztak, a legtöbb voksot, 3279-et pedig a 2. változat kapta.

Az első verzió arab számokkal, piros és zöld színekkel váltakozott, a harmadik pedig római számokkal, sárga alapon mutatta volna az időt az arra járóknak. A nyertes 2. verzió egészen egyedi lesz az üdezöld háttérrel, amit körben a terülő növények adnak. Maga a Virágóra piros alapon fehér begóniákkal lesz beültetve, középen a fehérvári címerből vett városkapuval. Az alkotás várhatóan 2023  júniusának végére éri majd el legszebb  megjelenését.

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kellett dönteni  - írja a város honlapja -, mert a virágok beszerzését (több mint százezer tő egynyári palántával együtt) még most ősszel indítja a Városgondnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában