Cseresznyepálinka nyert

2022.09.02. 11:57

Csülökfőző- és pálinkafesztivált rendeztek Ráckeresztúron

Idén már negyedik alkalommal rendezték meg a csülökfőző- és pálinkafesztivált Radócz Barna szervezésében. A rendezvényen több rekord is született.

Gajdó Ágnes

Forrás: iskola

Ráckeresztúron sokan várták, hogy véget érjen a nyár. No persze elsősorban nem az iskolások, hanem azok, akik szerették volna megmutatni a világnak, milyen finom, egyedi, különleges csülökételt avagy pálinkát tudnak készíteni. Az idei rendezvényen rekord született: soha még ennyi csoport nem nevezett a főzőversenyre. Tizenkilenc társaság aprította a hagymát, pucolta a zöldségeket, fűszerezte, megbolondította ezzel-azzal az ételt, s a háromtagú zsűri igen nehéz helyzetbe került. Szalai Attila, Jónás Norbert és Zamody Gábor csak kapkodta a fejét, olyannyira nívós ételköltemények születtek. A zsűri az értékeléskor a tálalást, az étel állagát, a terítést is figyelembe vette, ezek alapján döntött a helyezésekről. Az első díjat a Száguldó nokedlik nevű csapat kapta, a képzeletbeli dobogó középső fokára a tanárokból álló McCsülök társaság állhatott, míg a bronzérem az Őszirózsa nyugdíjas klubnak jutott. Különdíjat vehetett át a Mákvirág tánccsoport, a Mosoly Óvoda és a Széchenyi Banditák csapata.

A pálinkaversenyre is szép számmal neveztek. Ebben az évben új győztest avattak: Kiss Károly igen ízletes cseresznyepálinkája vitte a prímet. Az ezüstérem Prémné Örvendi Mártáé, a bronz Prém Ferencé lett. Különdíjat kapott Ruzsa Szilamér diópálinkája.

Az egész napos, ingyenes rendezvényen minden résztvevő jól érezte magát, a szervezők igazán kitettek magukért. Az Exatlonból ismert szereplők mellett fellépett Molnár Orsi, Dobson Zozó, a Metronóm Dobiskola és a Dynamic Dance Crew Táncegyesület növendékei. Nótacsokorral állt a színpadra Marczinka Marika, táncházat tartott a Mákvirág tánccsoport. A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Eegyesület habpartival kedveskedett a résztvevőknek. Az Álarcos táncos versenyt ezúttal Baki Mónika nyerte, a vasember Nagy Erzsike és a kutyajelmezbe öltözött Szokoli Lászlóné előtt. Az eseményt retró diszkó zárta sokak örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában