Nem életműdíj, inkább komoly impulzus

2022.09.01. 11:50

Békés megye rendőrfőkapitánya lett Vörös Ferenc, eddigi megyei főkapitány-helyettes

Magasabb beosztásba került szeptember 1-től Vörös Ferenc ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese. Ő lett a Békés megyei rendőrfőkapitány.

Tóth Sándor

A megbízási okmányt Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át augusztus 31-én, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon rendezett ünnepélyes állománygyűlésen Vörös Ferencnek, az új megbízott megyei rendőrfőkapitánynak

Forrás: Police.hu

Ünnepélyes keretek közt iktatták be új beosztásába augusztus 31-én Vörös Ferenc ezredest Békéscsabán. A belügyminiszter e hónap első napjától őt bízta meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság irányításával. A megbízási okmányt Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át.

Vörös Ferenc személyében kiváló rendészeti szakember távozott a Fejér megyei rendőrségről. Az idén már 30 éves szolgálati idővel rendelkező ezredes rendőri pályafutását a Siófoki Rendőrkapitányságon kezdte 1992-ben baleseti helyszínelőként, majd a közrendvédelem területén dolgozott. Fejér megyébe 1999-ben helyezték, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya élére.

Vörös ezredes a Fejér Megyei RFK-n közel két évtizedig töltött be vezetői beosztást, kivéve azt a hét hónapot, amikor gárdonyi kapitány volt. A megyei főkapitányságon előbb a Gazdasági Igazgatóság Műszaki Osztályának irányítását látta el, majd visszatérve a közvetlen rendőri szakterületre, 2007 augusztusától lett rendészeti főkapitány-helyettes. Ez idő alatt kivívta felettesei és beosztottjai elismerését, akik a munkát és fegyelmet megkövetelő, de mindig korrekt vezetőként ismerték meg. Hozzáértését és szaktudását a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnökeként is bizonyította.

Említésre méltó Vörös Ferenc ezredes legmagasabb szintű elismerése. Részére a belügyminiszter javaslatára a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta 2016-ban. A kitüntetése alkalmából vele folytatott beszélgetésen portálunknak elmondta: a rangos elismerést nem tekinti életműdíjnak, inkább komoly impulzusnak a további munkájához.

Lám, ezt a motivációt az élet is igazolta a mostani rendőrfőkapitányi megbízással, amelyhez olvasóink nevében is erőt és egészséget kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában