Giro d’Italia

2022.09.01. 07:29

A legkreatívabb szurkolói csapat a martonvásári huszároké

S. Töttő Rita

Forrás: Martonvásár önkormányzat

A közönség számára nem meglepő, hogy a martonvásári huszárok nyerték a Giro d’Italia „Legkreatívabb szurkolói aktivitása” elismerést. A Szent László Huszáregyesület emlékezetes vágtájára a körverseny martonvásári szakaszán került sor, ahol Varga Ferenc elöl, kirántott karddal Csalfával, Csíki Botond vicekapitány Csillinggel, Erdélyi Gábor Kiitosszal, Benkő Balázs Dáriusszal, Konczos Tibor pedig Vezérrel száguldott a versenyzők mellett, három huszár bajtársuk pedig – Turu Gábor, Rácz Miklós és Halmen Zoltán – a szárazföldön segítette a vágtájukat. A verseny szervezői ítélték oda az elismerést és adták át az oklevelet a csapatnak.

Az egyesületről és az emlékezetes vágtáról itt írtunk bővebben.

Forrás: Martonvásár önkormányzat

Ahogy arra talán mindenki jól emlékszik, a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny Grande Partenza szakasza Martonvásáron is áthaladt 2022. május 6-án. A város igyekezett aktívan közreműködni mind a versenyt megelőző időszak előkészítő eseményeiben, mind a lebonyolítás során, s nem mellesleg látványos, formabontó és izgalmas szurkolói aktivitással is készült.

“Olyan megmozdulásra törekedtünk, amely nem csak Martonvásár, de egész Magyarország jó hírét viheti a világban, és pozitív országimázst közvetít. Úgy véltük, hogy a hagyományőrzésben élen járó Szent László Huszáregyesület méltán képviselheti városunkat és a magyarságot is, így - az azóta a közvetítéseknek és közösségi felületeknek köszönhetően óriási sikert aratott – huszárvágta ötletét dolgoztuk ki” - adta ki közleményében a Martonkult Iroda a napokban. A Huszáregyesület és az önkormányzat ugyanis rendkívüli elismerésben részesült a szervezők részéről: megkapták a “Legaktívabb szurkolói aktivitás” oklevelét. 

A nézők emlékezhetnek rá, hogy a huszárvágtát a 7-es főút martonvásári külterületén, Baracska irányában a főút bal oldalán lévő szántóföld szélén bonyolították le a lovasok, s közel 700 méteren át száguldottak a kerékpáros versenyzőkkel. 

Komoly felkészülés előzte meg az eseményt: egyrészt három méter szélességben kitisztították a lovak előtt az utat, és természetesen a vágtát az esemény előtt több alkalommal is elpróbálták. Az élőben is látható eseményről filmet is készítettek, go-pro, kézi- és drónkamerák segítségével. A felvételt  Kozma Milos Noel, Blaskó Bence és Tóth Benedek készítették - melyet beneveztek a Nemzeti Sportügynökség által meghirdetett, a Giro d'Italia „Legkreatívabb szurkolói aktivitás” díjára. A díjat ugyan már májusban nekik ítélték,  államtitkári szintű átadójára azonban most, augusztus 30-án Martonvásáron került sor. A filmet máshová is nevezték: a Magyar Marketing Szövetség városmarketing díj pályázatának eseménymarketing kategóriájában mérettetik meg magukat - ennek eredményére azonban még várnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában