Frissen Fejérből

2022.08.25. 13:03

Zárul a Segítő Fehérvár Program

Augusztus 31-vel zárul a Segítő Fehérvár Program elnevezésű projekt, amelynek keretében 2016 óta több szociális rendezvény és tevékenység is megvalósult Székesfehérváron. Ezt értékelték a projekt zárórendezvényén megjelent, a szociális ágazatban dolgozó szakemberek, a város vezetői, valamint az érintett városrész önkormányzati képviselője.

Borsányi Bea

A több éves projektről többek között Tisztl Henrik beszélt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, olyan komplex projektről van szó, amelynek keretében megvalósult a Szociális város-rehabilitáció Szárazréten lakosságvédelmi és prevenciós program. Az önkormányzat és az Alba Bástya együttműködésének célja, hogy a területen élő hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei javuljanak és olyan programok váljanak számukra elérhetővé, amelyek lehetővé teszik egyebek mellett az integrációt, a közösségfejlesztést, az iskolai felzárkózást, vagy különféle gyermekjóléti szolgáltatásokat. A kijelölt térség a Bodrogi – Dráva – Farkasvermi – Gaja – Kertész – Mura – Sió – Száva – régi Csóri – Nyúl dűlő – Opole tér – Vág utcák közötti terület volt. 

A Segítő Fehérvár Programban 10 szociális szakember dolgozott, 320 fő került bevonásra és az elmúlt években 8 komplex rendezvényt, 11 kirándulást szerveztek és több mint 3 ezer óra szolgáltatás került megvalósításra. Ezek között volt pl. pszichológiai, esélyegyenlőségi és jogi tanácsadás, bűnmegelőzést, a közbiztonság javítását elősegítő programok, gyermekkori és oktatáson kívüli fejlesztés, illetve a foglalkoztatás elősegítésére irányuló programok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában