Duplán ünnepeltek

2022.08.20. 15:00

Ünneplőbe öltözött a martonvásáriak szíve (videó, galéria)

Martonvásáron a Szent István-napi ünnepség meghitt, családias hangulatban zajlott. Nemcsak az egyenruhát öltött díszhuszárok, cserkészek vagy az ünneplőbe öltözött ruhájú és szívű gyerek látványa miatt, hanem a beszédek, az előadások színvonala is melengethette a szíveket.

Kecskés Zoltán

Az ünnepi műsor a Szent László Huszáregyesület felvonulásával kezdődött, majd hazánk nemzeti lobogójának ünnepélyes felvonásával folytatódott az Emlékezés terén,

Forrás: Kortyis Dávid

A város, ahová jó jönni, ahol jó élni! Akárhányszor járok itt, egyszerűen elvarázsol, évről évre egyre csak szebb lesz. Augusztus 20-án duplán öltözik ünneplőbe az itt lakók szíve. Magyarország és a magyar nemzet születésnapja mellett a kisváros újbóli felvirágzását is ünneplik a martoniak, teszik mindezt méltóságteljesen és alázatos szívvel. Ahogy Tessely Zoltán országgyűlési képviselő ünnepi beszédében fogalmazott, Martonvásár gyerekkorában még csak nagyközség volt, mára pedig a térség, Pannónia Szívének fellegvárává vált.   

Az ünnepi műsor a Szent László Huszáregyesület felvonulásával kezdődött, majd hazánk nemzeti lobogójának ünnepélyes felvonásával folytatódott az Emlékezés terén, miközben a megjelentek elcsendesedve, esernyővel a kezükben készítették fel lelküket a jeles alkalomra. 

Ezt követően a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban folytatódott a rendezvény, melynek keretében Tessely Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket és osztotta meg velük ünnepi gondolatait. Beszédében Márai Sándor Füves Könyvéből idézett, pozitív energiát merítve: „Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen... Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl rá testben és lélekben."  A képviselő kiemelte, a legnagyobb kérdés az a mai napon, hogy a külsőségek – az ünnepi díszek, események, koncertek – mellett lélekben felkészülünk-e arra, hogy valóban közel engedjük magunkhoz Szent István Királyunk hagyatékát, és hagyjuk hogy az ő életének példáján alapuló tanítása, az által számunkra megmutatott járható út hasson a mi életünkre is, áldást hozva a mában küzdelmeinkben.

Az ünnepi beszédet követte a kenyérszentelés Kovács Zoltán plébános közreműködésével, majd az esemény megkoronázásaként a Tükrös Zenekar zenélt és Kása Béla: Erdélyi muzsikusok című fotókiállításának megnyitójára is sor került. Fontos megemlítenünk, hogy a vásáriak nem csak szombaton, de  Szent István-nap előestéjén is ünnepeltek, kitüntető címeket adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában