Sok kisdiák új helyen tanulhat

2022.08.26. 07:00

Rövidesen iskolarészt avatnak Velencén

Az egyre növekvő lakosságszám egyik jele, hogy továbbra sem könnyű a Velencei-tó közelében ingatlanhoz jutni, akár bérleményről, akár saját tulajdonú vásárlásról van szó.

Tihanyi Tamás

Mindössze néhány nap múlva évnyitó, birtokba veszik a kisdiákok az új épületrészt

Fotó: Tihanyi Tamás

Úgy tűnik, ezen a helyzeten a háború okozta válság, vagy a csökkenő vízállás sem változtatott. A kormány családtámogatási rendszerének köszönhetően egyre több gyermek születik a tó közelében, vagy költözik a környékre, ezért kellett bővíteni – egyébként a szülők körében igen jó hírű – velencei Zöldliget-iskolát, amely már gimnázium is. Így szeptembertől az alsó tagozatosok a város autópálya felőli oldalán, egy újonnan épült ingatlanban várhatják a tanítás megkezdését jelző csengőszót. Az idei tanévben három elsős osztályt kellett indítani, pedig már csak velencei és nadapi lakcímkártyával rendelkező családok gyermekeit tudták fogadni.

– Egy nyolc tanteremmel, ebédlővel, melegítőkonyhával, informatikai teremmel bővített iskolarészt épített fel a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház – mondta Czuppon István, a Zöldliget-iskola igazgatója. – Az intézmény tanulóinak létszáma több mint nyolcszáz lett, ezért tizenhárom alsó tagozatos osztály tanulói járhatnak majd az új épületbe. Erre azért is volt égető szükségünk, mert eddig több osztály konténerben hallgatta az órákat a tó túloldalán lévő iskolarészben.

Már jó ideje konténerekben tanítottak a nagy létszám miatt 
Fotós: Tihanyi Tamás

Az építkezés tavaszra jutott el odáig, hogy kiváltották a közműveket, a víz- és gázvezetéket, megoldották a csapadékvíz elvezetését. Ezután vakolták és festették az iskola külső és belső felületeit, felrakták a szükséges gipszkartonokat, helyükre kerültek a bútorok, végül kialakították a parkolót.

– Meglepetésre onnan is érkezett segítség, ahonnan nem volt várható – folytatta Czuppon István. – A nyelvtanulás érdekében mindig sok, egyébként bibliaismereti órát is tartó nyelvi önkéntes érkezik Velencére. Nem áll tőlük távol a segítő szándék, így tízmillió forint értékben adományoztak digitális táblákat az új iskolába, ahol rövidesen megkezdődik az idei tanév.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában