Frissen Fejérből

2022.08.22. 13:00

Ötven iszkai diák iskolakezdését támogatják

A Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű program keretében idén 50 iszkaszentgyörgyi általános iskolás diák iskolakezdését támogatja a Magyar Katolikus Karitász a településen.

Borsányi Bea

Forrás: Borsányi Bea / FMH

- A tanévkezdés öröm, hiszen a gyermek nő és fejlődik, de egyben gond is, mert kiadásokkal jár – fogalmazott Spányi Antal megyéspüspök az iszkaszentgyörgyi általános iskola tornatermében tartott eseményen, amelyen személyesen adta át az érintett gyermekeknek és szüleiknek azt a támogatást, amellyel a Katolikus Karitász segíti az idei iskolakezdésüket.

Forrás: Borsányi Bea / FMH

 Ebben az évben már tizenkettedik alkalommal szervezi meg a szervezet az akciót, amelynek célja, hogy tízezer családnak segítsen, ezzel tízezer diák iskolakezdéséhez járuljon hozzá. A megyei szervezet minden évben más-más településen szervezi meg a programot. Ennek jegyében ebben az évben is tízezer forintos vásárlási utalványt adtak gyermeküket egyedül nevelő, létminimum alatt élő, vagy egyéb szempontból szociálisan rászoruló családoknak, akiket a helyi iskola osztályfőnökei javasoltak a szervezetnek támogatásra.

Forrás: Borsányi Bea / FMH

Nem mellesleg, ahogy azt Siposné Varga Petrától, az Iszkaszentgyörgyi Katolikus Karitász önkéntes csoportjának vezetőjétől megtudtuk, a szervezet helyi csoportja évek óta segíti a leginkább rászoruló gyermekeket a településen.

Forrás: Borsányi Bea / FMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában