A polgármester is az eget kémleli

2022.08.19. 13:00

Lesz tűzijáték Polgárdiban – már ha az időjárás nem húzza keresztül a számításokat (Frissítve!)

Kettős jubileumra készül Polgárdi városa a hétvégén. A X. Nyári Fesztivál mellett a város 30. születésnapját is ünneplik az ott lakók a nemzeti ünnepen, így bár néhányan a tűzijáték megtartása ellen emelték fel hangjukat, a látványos show idén sem marad el. Tudtuk meg Nyikos László polgármestertől.

Kecskés Zoltán

Forrás: Pixabay.com

– Az idei évben a kettős jubileum miatt a város megtartja a tűzijátékot, hiszen a szerződések értelmében a pénz jelentős részét már februárban ki kellett fizetni. Tiszteletbe tartjuk az állatvédőket és azoknak a szempontjait, akik azt mondják, hogy ezt jövőben át kell gondolni, így is fogunk tenni – kezdte beszélgetésünket Nyikos László városvezető, aki hozzátette, hogy egyszerűen a racionalitás azt mutatja, hogy az idei évben ezzel már nem lehetett volna olyan mértékű összegeket megspórolni, amiért érdemes lenne, vagy akár lett volna lemondani ezt a tűzijátékot. Mint mondta, a jövőben mindenképp az emberek kezébe kívánja adni – szavazás – a döntést, hogy szeretnének-e ilyen látványosságot.

A polgármester augusztus 20-án leginkább a szélsőséges időjárás miatt aggódik. Éppen emiatt folyamatos kapcsolatban van a város vezetése a meteorológus  szakemberekkel. 

– Az első az emberi élet biztonsága! Ha esik az eső, attól még lehet rendezvényt tartani, de hogyha  a körülmények olyanra fordulnak, hogy veszélyes az eseményhelyszínen tartózkodni, akkor tűzijátékkal együtt az összes koncert akár el is maradhat. Nem erre készülünk természetesen,  azon dolgozunk, hogy megtartunk mindent, de nyilván az időjárási viszonyokat nem tudjuk befolyásolni, csak lekövetni.  Bízunk benne, hogy az idő kegyes lesz hozzánk és az egész országhoz a nemzeti ünnepen! – zárta gondolatait.

Frissítés

Kora este, 18 órakor döntenek a szakemberek a polgárdi tűzijáték megtartásáról – nyilatkozta lapunknak Nyikos László polgármester. 

– Reggel még nagyon aggódtam a nagy esőzések közepette, hogy el kell törölnünk a X. Polgárdi Nyári Fesztivál mai programjait, de szerencsére most hét ágra süt nap és az előrejelzések szerint kora estéig így is marad. A tűzijátékkal kapcsolatban 18 órakor ülünk össze a szakemberekkel. Bízom benne, hogy az idő kegyes lesz hozzánk és az esti programokkal együtt a látványos show-t is meg tudjuk tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában