Frissen Fejérből

2022.08.16. 07:00

Jövőre már a gyerekek is birtokba vehetik a kulcsi bölcsődét

Eredményes lett a bölcsődei férőhelyek kialakítására kiírt közbeszerzési eljárás, így a szerződéskötést és a munkaterület-átadást követően elkezdődhettek a tereprendezési munkálatok, s hamarosan indulhat a kivitelezés is. Jövőre már egy új, huszonnyolc férőhelyes bölcsődében tölthetik napjaikat a legkisebbek.

Héjj Vivien

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

Kulcs önkormányzata folyamatosan alakítja, fejleszti a települést, ennek következő lépése a bölcsőde építése. Az intézmény a korábbi terveknek megfelelően az óvoda melletti területen kaphat helyet, mely méretei és övezeti besorolása alapján is alkalmasnak minősült.

Az önkormányzat közbeszerzési eljárás keretében keresett – és talált – kivitelezőt, aki vállalta a két csoportszobát magába foglaló, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde felépítését.

Az épület három fő egységre tagolódik: melegítő konyha és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségek, irodák és irattár, valamint csoportszobák és a működésükhöz szükséges helyiségek. A bejárati ajtón belépve az előtérbe érkezhetnek majd a a szülők és gyermekeik. Innen pedig közvetlenül megközelíthetővé válik a babakocsi tároló. Az előtérből továbbhaladva a bölcsőde közlekedője vezet az irodákig és a csoportszobákig.

Ugyancsak az előtérből egy közlekedőn keresztül lehet eljutni a dolgozói öltözőkhöz és a melegítő konyhához. A melegítő konyha megközelíthető lesz továbbá az épület túloldalán kialakított átvevő helyiség irányából is, a dolgozók ezen keresztül juthatnak be az épületbe és az innen nyíló öltözőbe.

A közlekedőből megközelíthető a személyzeti öltöző, a mosdó és zuhanyzó, valamint innen nyílik a dolgozók részére kialakított tea konyha. Az épületben helyet kap továbbá egy akadálymentesített wc, valamint két iroda, irattár és a gépészeti helyiség, mely egyben a mosókonyha funkciót is ellátja. A két csoportszobához közvetlenül csatlakozik majd két mosdó blokk, a gyermek öltöző, valamint a játék és ágyneműraktár.

Az új bölcsődéhez tartozó parkolók az épület előtt kapnak helyet, azok kialakítását jelentős terepalakítási és tereprendezési munkák előzik meg. A tervezett parkolóban hat darab merőleges beállású férőhely épül – ebből egy mozgáskorlátozott férőhely. A parkoló közterületen, az Óvoda utca aszfaltútja mellett létesül. A közbeszerzési tájékoztató szerint a szerződés végleges összértéke 259,6 millió forint.

Mint azt Jobb Gyula polgármestertől megtudtuk, a munkaterület-átadása már megtörtént, jelenleg a tereprendezési munkálatok zajlanak. A tervek szerint jövő év őszétől már a kisgyermekek is birtokba vehetik az új intézményt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában