Felejthetetlen élmény

2022.08.04. 07:10

Gokartozás, jótékonysági alapon - Bakancslista Seregélyesen

Gyermekotthonban élő fiatal lányok és fiúk versenyeztek kedden a SER-Ringen: ez számukra igazi élmény, nagyszerű ajándék volt.

Tihanyi Tamás

Forrás: Fehér Gábor / FMH

– Az iGenerációért Egyesület életre keltett egy programot, amit azóta nagy örömmel és várakozással Bakancslistának hívunk – mondta a feol.hu-nak a civil szervezet elnöke, Pletser Ádám. – Kezdeményezésünk célja, hogy gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élő fiatalokat különböző élményekkel ajándékozzunk meg. Bár vittünk már adományt például a háborús Ukrajnába, hiszünk abban, hogy a tartós élelmiszer vagy más tárgyi adomány mellett mást is adnunk lehet és kell: olyan élményt, amit a fiatalok másként nem tudnának elérni, megfizetni.

Seregélyesen, az ottani gokartpályán már második alkalommal jártak, de az első versenynap annyira tetszett és maradandó élmény lett a gyerekeknek, hogy augusztus 3-án, szerdán délután megismételték a kirándulást. De korábban jártak már például az úrhidai repülőtéren is, ahol sétarepülésen vehettek részt az igazán szerencsés lányok és fiúk.

– A seregélyesi gokartpálya, a SER-Ring vezetője velünk együtt hisz abban, hogy fontos ez a fajta segítségnyújtás, ezért nagyon szívesen lát minket – folytatta Pletser Ádám. – Sajnos nagyon sok fiatal él nehéz körülmények között, van tehát miért dolgoznunk. Ha mindenkinek élményt szeretnénk nyújtani, ahhoz bizony elég sok időre lesz szükség.

Az egyesület a Fejér megyei alapítású, immár 6 éves Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő, székesfehérvári „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóit látta vendégül a seregélyesi pályán, ahol a Simon Plastics Kft. támogatta az egyesület programját.

– A SER-Ring két órán át biztosította gyerekek számára ingyenesen a programot – mondta Mihályi Norbert, a seregélyesen felépült gokartpálya tulajdonosan és vezetője, aki bízik abban, hogy a jövőben majd más vállalkozások is példát vesznek róluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában