Bakancslista: élményrepülés, kipipálva

2022.07.04. 07:10

A fellegekben jártak a fehérvári gyermekotthon lakói (videó)

Kisrepülőgépes élményrepülésen vehettek részt vasárnap délelőtt a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthon bátrabb lakói.

Hajdú Marianna

– Néhány héttel korábban járt nálunk Ádám, egy jótékonysági színházi előadás kapcsán, ekkor vetette fel nekem, hogy szeretné elhozni a nevelőotthonos gyerekeket az úrhidai repülőtérre, egy kis repülésre – mondja Bognár József, Úrhida polgármestere.

– Van egy olyan rendezvénysorozatunk, aminek az a neve, hogy bakancslista. A lényege, hogy gyermekotthonban és nevelőszülőnél lévő fiataloknak adunk élményt. Ez már a második alkalom, az első Seregesen volt, a gokartpályán – mesél tevékenységükről Pletser Ádám, a Fiatal Civil Kurázsi Egyesület elnöke. – A bakancslistát úgy állítjuk össze, hogy ami számunkra is izgalmas és jónak tűnik, az a gyerekeknek is ugyanolyan élményt fog nyújtani.

A készülődésnél még megszeppent arcok ültek a gépbe.
Forrás: Hajdú Marianna / FMH

A gyerekek egy francia gyártású Socata Moran géppel repülhettek. Cser Antal pilóta jóvoltából valódi élményekkel térhettek vissza az otthonba, amit az is bizonyít, hogy a repülés után az élmények beszámolóját szinte képtelenek voltak abbahagyni. Egymás szavába vágva ecsetelték, kinek melyik hajmeresztő manőver volt a kedvence. 

A kimerítő repülés meghozta az étvágyat. Sorra fogytak a lángosok.
Forrás: Hajdú Marianna / FMH

A repülés izgalmai az étvágyukat is meghozták. Szerencsére nem maradtak éhen. Úrhida önkormányzata lángossal és üdítővel vendégelte meg a gyereksereget. Nem is kellett kínálni, de attól sem tartani, hogy marad, egymás után tűntek el a lángosok az éhes gyomrokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában