Frissen Fejérből

2022.08.26. 11:33

Ezer palacsintával készültek az idei vízivárosi Palacsinta Péntekre (videó, galéria)

A kezdés után alig fél órával már kígyózó sor állt a vízivárosi LISZI irodánál felállított sátor előtt, ahol a szervezők egymás után sütötték az ízletes palacsintákat, melyeket az érkező gyerekek és felnőttek kívánságának megfelelően töltöttek meg lekvárral, kakaóporral vagy fahéjjal.

Héjj Vivien

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A gyerekek arcán elterülő mosoly kérdés nélkül is elárulta: idén is nagyon finom palacsintát sütöttek Vízivárosban. A három évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal útnak indult rendezvényen a szervezők ízletes palacsintákkal várnak felnőtteket és gyerekeket egyaránt, hogy így édesítsék meg augusztus utolsó péntekét.

– A gyerekek úgy élik meg ezeket a napokat, hogy vége van a nyárnak és nemsokára már kötelességet kell teljesíteniük, menni kell óvodába, iskolába. Idén is szeretettel és mindenféle ízzel megtöltött palacsintával kínáljuk őket, hogy ezt az utolsó pénteket még igazán derűsen tudják tölteni. Nagy öröm látni, hogy mennyire örülnek a palacsintának. Tavaly 800-nál is több fogyott, idén már 900-1000 darabbal készültünk. – fogalmazott Horváth Miklósné önkormányzati képviselő hozzátéve, a gyerekek mellett természetesen a felnőtteket is szeretettel látják.

 

Az esemény első órájának tapasztalatai alapján idén a baracklekváros palacsinta bizonyult a legnépszerűbbnek – tavaly ezt a címet a kakaós érdemelte ki –, második helyen holtversenyben a fahéjas és a csokis verziót kérik legtöbben.

Aki kedvet kapott egy ízletes palacsinta elfogyasztásához, az mindenképp látogasson el a 14 óráig tartó Palacsinta Péntek rendezvényre, ahol egymás után sülnek az ízletes finomságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában