Hétmillió forintból

2022.08.03. 07:05

Bővül az eszközpark Iváncsán

Hétmillió forintból vásárolhatott orvosi és védőnői eszközöket Iváncsa önkormányzata. Az új berendezések jelentősen megkönnyítik az orvosok munkáját, valamint támogatják a még magasabb színvonalú gyógyítást.

Héjj Vivien

Az új berendezések megkönnyítik az orvosok munkáját

Forrás: Fehér Gábor / FMH-archív

A megyei önkormányzattól igényelt támogatásból hétmillió forint összegben került sor orvosi és védőnői eszközök beszerzésére Iváncsán. 
– A felnőtt háziorvos részére vérből kimutatható betegségekhez szükséges tesztek, valamint olyan boka-kar index kerül beszerzésre, amely az érszűkület korai felismerését teszi lehetővé – adta hírül a közösségi oldalon Molnár Tibor polgármester. 
A gyermekorvosi rendelőbe gyermek-újraélesztő felszerelés beszerzésére van lehetőség, míg a védőnői ellátás látás- és csecsemővizsgáló felszereléssel, légzésfigyelő berendezéssel, felvilágosítást szolgáló szettel és számítástechnikai eszközökkel bővül. 
– A fogorvos számára nyújtott támogatásból a gépi gyökérkezeléshez szükséges endomotor kerül beszerzésére, valamint a röntgen digitalizálására lesz lehetőség, amely mintegy tizedére csökkenti a pácienseket érő sugárterhelést – tette hozzá a polgármester, kiemelve, az orvosok és a védőnő által javasolt eszközbeszerzések, fejlesztések hozzájárulnak a lakosság minél magasabb szintű egészségügyi ellátásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában