Frissen Fejérből

2022.07.14. 17:30

Új utakon járnak Sárkeszin

Egyszerű járdaátadóra voltunk hivatalosak, de mint kiderült, ennél sokkal többről szólt a csütörtök délután. A térség országgyűlési képviselője, Törő Gábor és a falu első embere, Kőhegyi László évek óta együtt, közösen munkálkodnak Sárkeszi felzárkóztatásán, aminek egy újabb gyümölcsének lehettünk szem- és fültanúi.

Kecskés Zoltán

Egy fontos járdaszakaszt adott át Kőhegyi László polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő Sárkesziben

Forrás: Fehér Gábor

Törő Gábor képviselő mindig is fontosnak érezte a vidék felzárkóztatását, hogy a kisebb lélekszámú falvak, mint amilyen Sárkeszi is, megkapják azokat a pályázati lehetőségeket, amivel ha élnek, akkor egy élhető, a fiatalok számára is vonzó községet hozhatnak létre. 

Mint mondta, a polgármester vezetésével a település kihasználta a Magyar falu program adta pályázati eshetőségeket, melynek eredményei lépten-nyomon tetten érhetők a településen. Elég csak az út-, árok- és járdaépítésekre, vagy éppen  a templom, posta, illetve orvosi rendelő felújítására gondolnunk. Törő Gábor köszöntőjében emlékeztetett, 2010 előtt még sok eladó ház volt Sárkeszin, mára azonban ez olyannyira megfordult, hogy a megnövekedett igények miatt lakótelkeket szükséges kialakítani. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a gyümölcsöző közös munkát a jövőben is szeretné folytatni a falu vezetésével együtt, leküzdve a gazdaságra nehezedő nehézségeket.

Kőhegyi László polgármester szintén a közös munkát és annak gyümölcseit hangsúlyozta ki.

– Az előttünk látható 262 méter hosszú és 1,5 méter széles járda még a tavalyi Mfp-s pályázat hozadéka itt a Deák Ferenc és József Attila utca közti szakaszon.  Azért is fontos ez a 9,5 millió forintból megvalósuló beruházás, mert a település egy elmaradottabb részén sikerült ezt megvalósítanunk. A Magyar falu program egy sikeres kezdeményezést, aminek minden egyes lehetőségét igyekszünk megragadni, ahogy tettük a múltban is. Ennek köszönhetően azzal is büszkélkedhetünk, hogy már csak a Kossuth Lajos utca felső részén nincs aszfaltos burkolat, reményeink szerint már nem sokáig. Ha minden jól megy, akkor pár hét múlva megkezdődhet azon a szakaszon is a kivitelezés. Külön köszönöm képviselő úr eddigi segítségét és a támogatását, hogy egy ilyen 600 lelkes falun is rajta tartja a szemét. Igyekszünk ezt a jövőben is folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában