Tervek, hosszú távra

2022.07.20. 07:20

Ki kell vágni néhány fát a Mátyás király körútnál, de több lesz helyette

Ki kell vágni néhány fát, de több lesz helyette – ezt üzente a Mátyás király körút Zichy liget és Koch László utca közötti kerékpárút-szakaszának felújítása kapcsán nemrégiben a polgármester.

S. Töttő Rita

Forrás: FMH-Archív / FG

Nagy problémát tud okozni, ha egy fa gyökere tönkreteszi a földben futó vezetékeket. Okozott ez már sok helyen csőtörést, amely után pedig sajnos a biztosítók sem fizetnek szívesen. Érdemes hát megfontolni, a magán udvarokban is figyelembe venni azt a szempontot, amelyre most az önkormányzat is rámutat: kivág két fát a kerékpárút-felújítások során a Mátyás király körútnál. Az út melletti fasort természetesen nem érinti az építkezés, csupán azt a két példányt, amelyek a körút és a Koch László utca sarkánál állnak. Alattuk ugyanis távhővezeték fut, a gyökerek pedig idővel benövik és bizony tönkreteszik azt. Cser-Palkovics András hangsúlyozta: a fák hosszú távon veszélyt jelentenének a vezetékre, így a szolgáltatás és az utca biztonságára egyaránt. A jó hír azonban az, hogy a közelben a két kivágott fa helyett hat újat ültetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában