Frissen Fejérből

2022.07.31. 10:41

Finom falatok és jókedv - Hajnalig tartott a falunapi mulatság Kőszárhegyen

Falunap, ahonnan nem hiányoztak a legjobb falatok, a bemutatók, versenyek és a jókedvű froclizások sem.

Hajdú Marianna

A hirtelen jött eső sem tudta elmosni a kőszárhegyi falunapot

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A hajnalban országosan nyakunkba eredő eső nemhogy nem szegte kedvét a településen és a környéken lakóknak, de még felfrissültebben vetették magukat az előttük álló kihívásokba. 

A meghirdetett Ki-Mit-Tud-ra és a főzőversenyre 15-én lezárult a jelentkezés. A bográcsokkal és fakanalakkal felfegyverzett csapatok a reggeli órákban megkezdték a harcot. 

Megkötések nélkül, szabadon választhatták meg, milyen étkekkel szeretnék elkápráztatni a zsűrit. Kivétel nélkül, minden résztvevő a saját “tuti” receptjével indult. A több órás kevergetés befutója a jenői csapat lett. Az első helyet elért csapat elmondhatta, hogy az előző nap jobblétre szenderített malac húsa a lehető legjobb kezekbe került. A csülökkel és körömmel megspékelt pörkölt mellé kínált házi készítésű savanyúság csak tetézte a csapat esélyeit. 

A szomszéd tűznél búslakodó úrhidaiak nem értették a félrecsúszott eredményt, az abszolút aranyra miért nem ők jogosultak, amikor még a borsos tokány mellé a nokedlit is a maguk szaggatták. Mit mondhat erre a pártatlan kóstoló? Majd jövőre fiúk! Addig is a nekikeseredett legények – miközben teljes szívvel bánták, hogy segítettek a szomszéd falunak a tűzgyújtásban és így a nyerésben – gavallérságukat megbánván édes-bús nótázásba kezdtek. 

Miután a vendégek jóízűen megebédeltek a remekbeszabott versenyszámokból, a színpadon megkezdődött a helyi és környékbeli amatőr előadók bemutatója. A Tihanyi Vándorszínpad a gyerekeknek tartott mese előadást, a felnőttek pedig a Várnai Operett társulat műsorával kapcsolódhattak ki, a gépek rajongói megcsodálhatták a veterán autók és motorok sorakozóját.

Az igazán kemény mag a sörivó versenyen mérhette össze erejét, ivó- és befogadóképességét, majd Varga Miklós előadásával melegíthettek be az egészen hajnali három óráig tartó bálra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában