Frissen Fejérből

2022.07.11. 14:43

A Nyitnikék lett az új Mancz

Még 2020 elején robbant a hír: bölcsőde lesz a fehérvári Mancz-oviból.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A tervekből mára valóság lett. Akkori (két évvel ezelőtti) cikkünkben megírtuk, "a már csak egy, 19 fős csoporttal működő Mancz-ovi (a Rákóczi Utcai Óvoda tagóvodája) a javaslat értelmében augusztus 31-ével megszűnne. 17 gyerkőc tanköteles korú lesz, többségük biztosan iskolába megy. A többiek a Rákócziba kerülnek. A Mancz épületét a város felújítaná, hogy oda beköltözhessen a Nyitnikék Bölcsőde, amely így, jelentős férőhely-bővítéssel, 2021-től mint Mancz Bölcsőde nevelne tovább."

A gyerekek és a dolgozók végül 2022. július 4-én költözhettek az immár Mancz János Mini Bölcsőde nevet viselő, Rákóczi utcai intézménybe. Az önkormányzat közleményéből kiderül, július 11-én Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester sajtónyilvános bejáráson szemrevételezték az épületet, kívül-belül. A város első embere elmondta, 153 millió forintot költöttek összesen a korábbi Mancz Óvoda épületének felújítására és az újonnan beszerzett eszközökre. A költözés pedig jól mutatja: bár a népességet érintő változások miatt változtatni kell az intézményi hálózat kialakításán, törekszenek arra, hogy az épületeket a korábbiakhoz hasonló funkciókkal működtessék tovább.

Mészáros Attila alpolgármester hozzátette, az óvodaépület felújításával július 1-től vette fel a Mancz János Mini Bölcsőde nevet a szóban forgó intézmény. Az épület adottságai miatt férőhely-bővítés nem történhetett, azonban a gyerekek és a munkatársak a korábbinál tágasabb, szebb környezetben tölthetik a napjaikat. Hozzátette, hogy a felújítási költségek egy részét uniós forrás, a másik részét saját önkormányzati hozzájárulás teszi ki – foglalták össze a látogatásról szóló sajtóközleményben.

Színek, tágas terek, ezek is egy jó bölcsőde ismérvei
Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Rusznyák Lászlóné bölcsődevezető ugyanitt hangsúlyozta, a dolgozók nagyon szerették a régi József utcai épületet, ami azonban rossz állapotban volt, így a költözéssel ésszerű döntés született.

A felvehető létszám 32 fő, jelenleg 17 kisgyermek számára biztosítják a felügyeletet és az ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában