Frissen Fejérből

2022.06.29. 20:00

Üzembővítés zaja zavarja a Bicskén élőket - Lakossági fórumot tartottak a probléma megoldására

Üzembővítés zajlik Bicske egyik olyan részén, ahol a közelben lakott terület található. Az építkezés jelentős zajjal jár, ami zavarja a közeli utcákban élőket. Ezzel kapcsolatban tartottak lakossági fórumot a polgármesteri hivatalban.

Baráth Eszter

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Vincotech Hungária Kft. gyárbővítésével kapcsolatos fórumra érkező lakók részéről már a hivatalos kezdés előtt érezhető volt a feszültség és a felháborodás. Voltak, akik gondosan felírt kérdésekkel, problémákkal érkezett és ingerülten, csalódottan osztották meg egymással tapasztalataikat, véleményeiket. Az összegyűlteket Bálint Istvánné, Bicske polgármestere és a Vincotech Hungária Kft. ügyvezetője, Gurmai Károly, valamit a cég és a kivitelező vállalat munkatársai köszöntötték.

– A Vincotech a tulajdonosokkal közösen azt a pozitív döntést tudta meghozni, hogy bővíti a bicskei céget – emelte ki Gurmai Károly, aki elmondta, a környék egyik legnagyobb munkáltatójaként a beruházásoknak köszönhetően 50 százalékkal növelik majd a termelőképességet a beruházással, valamint parkolóházat is építenek majd. Mint mondta, véleménye szerint a fejlesztés a városnak és a vállalatnak egyaránt kedvező és pozitív. Az ügyvezető kiemelte, egy családi ház, lakás felújítása is zavaró lehet a szomszédok számára, ez a zaj pedig egy ekkora beruházásnál még jelentősebb.

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A jelenlévőket tájékoztatták arról is, hogy azon túl, hogy a beruházás során egy mintegy négyezer négyzetméteres csarnokot és egy több mint 150 férőhelyes parkolóházat építenek, a gyár jelenlegi, belső struktúráját, a gyártás folyamatát is alakítják majd. A projekt több lépésből áll, a jelenlegi tervek szerint 2023 októberében készülnek el teljesen a fejlesztéssel. Mint mondták, az új csarnok előfeltétele a gyártás átalakításának, a csarnok felépítéséhez pedig szükséges elbontani azt az épületet, amely jelenleg a kijelölt helyen áll. Ugyanakkor ezzel kapcsolatban megnyugtatták a lakosságot, hogy a bontási folyamat ezen a területen a jövő héten befejeződik, a parkolóház helyén pedig még júliusban lezajlanak ezek a folyamatok.

A lakosságot érthető módon a jelentős zajon túl gyakorlati kérdések is foglalkoztatták, mint például az építkezéshez szükséges, majd a gyártással kapcsolatos útvonalat, amelyekre a fórumon szintén választ kaphattak. A fejlesztéshez szükséges szállításokkal és érintett útvonalakkal kapcsolatban a kivitelező elmondta, a beruházás kezdetén az útszakaszokon előzetes állapotfelmérést végeztek, az utak sérüléseit dokumentálják és amit szükséges, javítani fognak.

Szintén zavaró a közelben élők számára a keletkezett por, amivel kapcsolatban elmondták, minden szükséges előírást betartanak annak érdekében, hogy csökkentsék a port, többek között az érintett területeket locsolják is.

Bálint Istvánné polgármester arra kérte a beruházó céget és a kivitelezőt, hogy a lakosság felvetéseit, kéréseit a későbbiekben a parkolóház területén zajló bontás során fokozottan vegyék figyelembe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában