Időközi önkormányzati választás

2022.06.23. 07:00

Újabb választások jönnek Gyúrón

Időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartanak vasárnap a községben, miután a képviselő-testület 2020. október 13-án feloszlott.

Kecskés Zoltán

Június 26-án Gyúrón is időközi választást tartanak

Forrás: Zsedrovits Enikő / DH

A Fejér Megyei Hírlap valamennyi indulónak lehetőséget biztosított, hogy bemutatkozó anyagot küldhessen olvasóinknak. Valamennyi önkormányzatiképviselő-jelölttől 600, míg a polgármesterjelölttől 1200 leütést kértünk, amely tartalmazza a szóközöket is. Ennél a mennyiségnél csak 5 százalékkal többet írhattak a jelöltek, az azon túlfolyó szöveget elvágtuk. Valamennyi jelölt maga biztosította a fotót is, melynek minőségéért a Hírlap nem felel. A jelöltektől 2022. június 20-a estig kértük a bemutatkozó anyagot, ezt követően nem fogadtunk be többet. A polgármesterjelölt mellett az önkormányzatiképviselő-jelölteket ábécérendben mutatjuk be. A választási névjegyzékben szereplő 1068 választópolgár voksolhat reggel hattól este hétig június 26-án.

Császár Bence

Jelölőszervezet: Fidesz–KDNP

Gyúrón születtem, és itt nőttem fel. Családi vállalkozásunk csaknem 10 éve működik a településen. 
Munkámból adódóan napjaim nagy részét a helyiek között töltöm, így bátran mondhatom, ismerem igényeiket, terveiket, a településre vonatkozó elképzeléseiket. Hiszem, hogy csakis úgy lehet felelős döntést hozni, ha nem csupán a célt, de a kiindulási pontot, az oda vezető utat és a velünk együtt haladókat is jól ismerjük. 
Úgy gondolom, az évek alatt kialakult bizalom, a kiváló ismeretségek, a baráti beszélgetések – megválasztásom esetén – nagyban fogják segíteni munkámat, és bátran támaszkodhatom majd az Önök együttműködésére! 

Nagy Adrienn

Jelölőszervezet: Fidesz–KDNP

Jelenleg fejlesztőpedagógusként dolgozom. Három gyermek édesanyjaként a férjemmel együtt Gyúró község az otthonunk. Büszkén mondhatom el, hogy születésem óta itt élek, és családunk jövőjét is itt tervezzük. Elkötelezett vagyok településünk további fejlődéséért. Horváth Gyula polgármester úr faluért tett munkáját látva szeretnék a képviselő-testület tetterős tagja lenni. 
Az egyik legfontosabb célom, hogy gyermekeink, fiataljaink is itt találják meg a jövőjüket, amihez elengedhetetlen a további infrastrukturális és kulturális fejlődés. Szeretném, ha folytatódna az út, amelyen az elmúlt években elindult községünk.

Horváth Gyula

Jelölőszervezet: Fidesz–KDNP

Közel két és fél évvel ezelőtt abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy Gyúró község polgármestereként a települést elindíthattam a fejlődés útján, amelyet kijelöltünk. A kép­viselő-­testület alig egy évvel megválasztása után feloszlatta önmagát, ezért vált szükségessé rövid időn belül a helyi időközi önkormányzati választás. A saját finanszírozású beruházásokra tekintettel ez váratlan, korábban nem tervezett, milliós nagyságrendű kiadás, amit az önkormányzatnak ki kell gazdálkodnia. Ugyanakkor bizakodóan tekintek a jövőbe, és továbbra is elkötelezetten, a település fej­lődéséért fogok dolgozni kép­viselőtársaimmal együtt. A korábban megkezdett infrastrukturális, kulturális és innovációs fejlesztések folytatódni fognak. Kiemelt jövőbeni beruházás az úthálózat javítása, járdák kiépítése, korszerűsítése, kulturális és szórakoztató terek és programok megvalósítása, az óvoda és iskola bővítése. Véleményem szerint ezek azok a sarokpontok, amelyek meghatározzák településünk lakóinak mindennapjait, és azt, hogy Gyúró községként milyen helyet foglal el a régióban. A jelenlegi magyar kormány megfelelő támogatást nyújt a vidék felzárkóztatására, melyhez Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnkkel együtt dolgozva további lehetőségeket tudunk áthidalni. 

Cselikovics Éva

Jelölőszervezet: független

20 éves koromtól gyúrói vagyok, férjem itteni születésű, fiunk ide járt iskolába. Diák­éveim alatt a helyi vegyesboltban dolgoztam nyaranta, így elég hamar megismertem az itteni közösséget. 
2015-ben kezdtem az önkormányzatnál dolgozni, és 2018 óta vezetem a főzőkonyhát. Munkámból adódóan napi kapcsolatban vagyok a kisgyermekes szülőkkel, az iskolával, óvodával, emellett az önkormányzati rendezvényekből is kiveszem a részem. Gazdálkodó, vidéki életet élő család vagyunk: a régi értékeket megbecsülve, megtartva és továbbadva egy fejlődő, mégis élhető vidéki településen szeretnénk élni. Szívügyemnek tekintem a városból ide költözők és az itt élő vidékiek egymást támogató együttélését. 

Németh Gyula

Jelölőszervezet: Fidesz–KDNP

Jelenleg családi gazdálkodóként szántóföldi nö­vényter­mesz­téssel foglalkozom a te­le­pü­lésen. 
Az elmúlt több mint két évben igyekeztem munkámmal, javaslataimmal támogatni Horváth Gyula polgármester urat. Bizakodva tekintek a község jövőjére. Úgy gondolom, hogy polgármester úr vezetésével, a képviselő-testülettel együtt dolgozva, ha a választáson lehetőséget kapunk, továbbra is a megkezdett úton ívelhet felfelé Gyúró község fejlődése. 
Az előttünk álló vasárnapi időközi választásnak mégis az a legfőbb tétje, hogy szavazatukkal minél többen támogassák a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjeit és a megválasztandó testület munkáját. 

Bencze József

Jelölőszervezet: Fidesz–KDNP

1962-ben születtem Vál községben, a feleségemmel 1989-ben költöztünk Gyúróra, amely azóta is az otthont jelenti számunkra. 
Jelenleg a Fővárosi Szociális Otthonban dolgozom. Községünk társadalmi életében igyekszem aktívan részt venni feleségemmel együtt. Célkitűzésem, hogy az előremutató fejlődéssel együtt községünk élhető, tiszta, rendezett környezet legyen elsősorban az itt élő emberek, de az idelátogatók számára is egyaránt. Hiszem, hogy a lakosság nagyarányú támogatásával, Horváth Gyula polgármester úr csapatával együtt, folytatva a megkezdett fejlődési utat, néhány éven belül Gyúró kiemelkedővé válhat a régióban. 

Erdőhegyi Zoltán

Jelölőszervezet: Fidesz–KDNP

Az elmúlt időszakban képviselőként aktívan részt vettem a településünk előrehaladását szolgáló feladatokban, a lakosságot érintő problémák megoldásában. Fontos számomra minden olyan célkitűzés, amely összhangban áll a községünkben élő emberek igényeivel. Öröm számomra, hogy Tessely Zoltán or­szág­gyűlési képviselőnk szívén viseli Gyúró előmenetelét, és vele településünk vezetője szorosan együttműködve dolgozik. 
Az időközi önkormányzati választás jelentős mérföldkő községünk életében. Ezért fontos, hogy minél többen részt vegyünk a szavazáson, támogatva ezzel polgármester urat és csapatát. 

Forrás: Adravecz Tamas

Trócsányi Gábor

Jelölőszervezet: Fidesz–KDNP

1994-ben Kecskeméten születtem. Tanulmányaimat Magyarországon, Belgiumban, Franciaországban végeztem, diplomámat pedig Szegeden szereztem, nemzetközi kapcsolatok szakon. Gyúróra költözésemet követően örömmel tapasztaltam, hogy mennyire befogadó a közösségünk. Horváth Gyula polgármesterrel kialakított jó kapcsolatom és a falu iránt érzett szeretet ösztönzött arra, hogy részt vegyek közösségünk és önkormányzatunk munkájának segítésében, és ezt hivatalossá téve folytathassam képviselőként. Szeretném, ha minél többen hallatnák a hangjukat, és vasárnap leadnák szavazatukat, támogatva ezzel közös céljainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában