Cél, hogy minden helyi gyerek úszhasson

2022.06.10. 17:30

Tovább folytatódik az Ercsi Tanuszoda felújítása

A Baczakó Péter Sortcsarnokban zajlik az Ercsi Tanuszoda felújítása, amely teljes mértékben hazai forrásból újul meg és biztosít majd továbbra is lehetőséget az itt élő és tanuló diákok számára.

Baráth Eszter

Gólics Ildikó képviselő, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Szilágyiné Németh Sarolta, a dunaújvárosi tankerület vezetője, Szabó Tamás, Ercsi polgármestere

Forrás: Laczkó Izabella / DH

A munkálatok jelenleg is zajlanak a tanuszodában, ahol az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón Szabó Tamás, Ercsi polgármestere elmondta, fontos állomás a település életében a létesítmény felújítása, hiszen a gyermekeknek ismét helyben, de új környezetben tudják majd az úszásoktatás lehetőségét biztosítani. Mint mondta, az elmúlt évtizedek során a település kihasználta a sportközpontot, a mostani felújítással pedig tovább folytatódhat az az 1990-es években megfogalmazott célkitűzés, hogy minden Ercsiben született gyermek tanulhasson úszni.

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián elmondta, 2019-ben kellett megszüntetni állapota miatt az uszodát, amely most 135 millió forint állami támogatásból újul meg, amelyhez a Dunaújvárosi Tankerületi Központ további 31 millió forintot saját keretéből biztosított. – Többször elmondtuk, hogy számunkra a gyermekek a legfontosabbak. Az ercsi gyermekek sorsa és hétköznapjaik is nagyon fontosak. Személy szerint nagyon örülök annak, hogy ez a fejlesztés el tudott indulni – emelte ki Molnár Krisztián. Mint mondta, elképzelhető, hogy a kivitelezés során pluszköltségek merülnek majd fel, ezzel kapcsolatban viszont biztosította a települést és a tankerületet is, hogy Mészáros Lajos országgyűlési képviselővel közösen segítenek majd ennek megoldásában.

Szilágyiné Németh Sarolta, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, amikor a tankerület átvette az intézményt, már látható volt, hogy a tanuszoda rövidesen felújításra szorul majd. Mint mondta, jelenleg is részt vesznek az ercsi diákok úszásoktatáson, de most Iváncsára járnak át. Az ingázás miatt az előírt minimum-óraszámban tanulnak úszni a fiatalok, de Szilágyiné Németh Sarolta reményei szerint a tanuszoda elkészültét követően magasabb óraszámban, akár mindennap részt vehetnek majd ilyen órákon. Az igazgató kiemelte, a jövő tanév folyamán várhatóan már a diákok használhatják a megújult létesítményt, és az intézménnyel a tervek szerint pályáznak majd az Úszó nemzet programra is. Mint mondta, a program keretében lehetőség nyílna arra, hogy a gyerekek már első osztályos koruktól kezdve tanulhassanak úszni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában