Frissen Fejérből

2022.06.30. 15:20

Riporterkedés a Táskával, lovas környezetben is

Csütörtökön délelőtt egy lovas központban jártak a Táska Rádió táborában résztvevő diákok.

Bokros Judit

Az idei Táska táborban húsz fő vesz részt, belőlük is kikerülhetnek majd a jövő diákrádiósai. A gyerekek lovas központban szintén gyakorolhatták az interjúkészítést

Forrás: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvárhoz közeli Kisiszkán, idillikus környezetben található Mosolyvár Lovasközpont tulajdonosa és egyik oktatója, Kálmán Kata fogadta a délelőtti rekkenő hőségben a Lánczos Kornél Gimnáziumban működő diákrádiónál táborozó fiatalokat. A felső tagozatos gyerekeknek erre a hétre szerveztek olyan programsorozatot, amely egyrészt betekintést enged a rádiózásba, kedvet csinál hozzá, másrészt szórakoztat is. A résztvevők belekóstolhatnak például a műsorvezetésbe, a riporterkedésbe, a vágásba, és ugyan alapvetően az iskolában, illetve a stúdióban vannak, ott fogadnak vendégeket, ám több külső helyszínre is ellátogattak. Voltak például a Damniczki Cukrászdában, ahol szintén interjúztak, csütörtökön pedig a lovas központ volt a cél. Itt főleg a terápiás foglalkozások mikéntjéről kérdezték az oktatókat és az éppen ott lovagló gyerekeket, tehát ezúttal is gyakorolhatták az interjúkészítést. A tábor vezetői Ollerinyi Tamás programigazgató és Winter Diána felelős szerkesztő, akik csütörtökön is lelkesen kísérték a kis csapatot, megmutatva a szakmai fogásokat. A tábor pénteken zárul, s a nap végére még bizonyára sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodnak a rádiózás iránt lelkesedő ifjak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában