Hosszabbítás

2022.06.03. 20:00

Mi lesz a hétvégén lejáró bérletekkel?

A MÁV–Volán csoport tájékoztatója szerint: meghosszabbítják a május havi és második félhavi helyközi bérletek érvényességét.

Hajdú Marianna

Három nappal tovább érvényesek a bérletek

Forrás: FMH-archív

A Volánbusz az érintett önkormányzatokkal egyetértésben azon települések helyi, május havi és második félhavi bérletek érvényességét is meghosszabbítja, ahol a helyi közszolgáltatást a társaság látja el.

Ezekkel így a megszokottnál három nappal tovább, június 8-án, szerda éjfélig lehet utazni. A Technológiai és Ipari Minisztérium döntése, hogy pünkösdvasárnapra eső június 5-e helyett június 8-án éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV–Volán csoport járatain. A háromnapos hétvégét követő keddi munka- és iskolakezdés miatt nagy tumultusra lehet számítani a jegypénztáraknál, viszont a meghosszabbított határidő mindenkinek biztosítja a lehetőséget, hogy kényelmesen megvásárolhassa következő ha- vi bérletét sorban állás nélkül.

Ugyan a járványügyi veszélyhelyzet május végével megszűnt, az egészségügyi, a védekezésben résztvevő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi dolgozók, az orvostanhallgatók, valamint a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők még június 14-én éjfélig használhatják díjmentesen a társaságok vonat, busz és HÉV járatait. Azt se feledjük, hogy csak június 30-ig lehet lejárt diákigazolvánnyal megváltott kedvezményes jeggyel vagy bérlettel utazni. A MÁV–Volán csoport is a hónap végéig fogadja el azokat a közoktatási diákigazolványokat, amelyeket utoljára a 2019/2020-as vagy a 2020/2021-es tanévben érvényesítettek.

Érvényes ez a felsőoktatási diákigazolványra is. Amelyeken ott van a 2019/2020-as, a 2020/2021-es vagy a 2021/2022-es tanév bármelyik félévének matricája. Július 1-jétől a 2021/2022-es tanév tavaszi félévi, vagy közoktatásban a 2021/22-es matricával érvényesített diákigazolványra vagy érvényes ideiglenes diákigazolványra van szükség kedvezményes jegy és bérlet kiváltásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában