Frissen Fejérből

2022.06.22. 12:30

Majdnem fejen talált egy járókelőt a fehérvári karmelita templomról lezuhanó ablakkeret-darab

Lezuhant s majdnem fejbe talált egy járókelőt egy deszka, amely a Szent István téri szemináriumi templom ablakkeretéből eshetett ki. A közösségi oldalon a járókelők figyelmét is felhívta a veszélyre az illető, aki úgy tudja, hogy az omlásveszély ellenére nem zárták le a templom körüli területet.

Házi Péter

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ügyben megkerestük Smohay Andrást, az egyházmegyei múzeum igazgatóját, aki a feol érdeklődésére elmondta, tudnak az esetről, azonnal intézkedtek, felvették a kapcsolatot egy építőipari vállalkozóval, aki elvileg a szerdai napon meg is kezdi a veszélyhelyzet elhárítását, az ablak javítását és ha kell, más szükséges beavatkozásokat is.

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

-Összességében elmondható, hogy a belvárosban a legjobb állapotban az egyházmegyéhez tartozó intézmények, templomok vannak, ám a mostani eset is mutatja, hogy a szemináriumi templom állapota kivételt jelent ebből a szempontból. A bazilika felújítása nagy erőkkel zajlik, ha az elkészül, szükséges lesz a karmelita templom átfogó felújítását megoldani, erre forrást találni – tette hozzá Smohay András. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában