Tábor a honvédelem jegyében

2022.06.23. 16:03

Lézerfegyverrel küzdöttek egymással a fiatalok Pákozdon

Június utolsó hetében megnyíltak a honvédelmi táborok, amelyekre idén is közel százan jelentkeztek. A fiatalokat a székesfehérvári Nagysándor József laktanyában, az egykori sárbogárdi laktanyában, valamint a pákozdi katonai emlékparkban várták: ez utóbbi helyen látogattuk meg a táborozókat.

Tihanyi Tamás

Forrás: Tihanyi Tamás

– Ez egy alapvetően túlélő tematikájú tábor, ezért az egyik legfontosabb feladat a helyes tájékozódás megtanulása volt – mondta a gimnazista Krisztián, az egyik ifjú táborozó a négy állomás egyikén, ahol lézerfegyverekkel küzdöttek egymás ellen a fiatalok.

Krisztián, aki Budapestről érkezett a pákozdi katonai emlékparkba, tudta, hogy egyebek mellett aznap még egy vízi átkelés is vár még rá és társaira. A Honvéd Kadét program résztvevője, aki egyébként harckocsi parancsnoknak készül: ahogy mondja, lehetőleg a legújabb „modellre” szeretne kerülni.

– Sok múlik majd azon, miként alakul a jövő, de lehetségesnek tartom, hogy a katonai pályát választom – jegyezte meg egy kissé bizonytalanabb, ugyancsak fővárosi táborozó társa. – Tudom, alakulhat úgy az élet, hogy ez egyáltalán nem lesz egy veszélytelen választás, de ugyanolyan hivatásnak tartom, mint a rendőrséget, vagy a tűzoltóságot. Nálam egyikből is lehet a másik, vagy a másikból az egyik, azaz a katonai képzés után még választhatok mást.

Forrás: Tihanyi Tamás

– Igyekszünk élmény- és eseménydússá, valóságossá, de azért játékossá tenni ezeket a napokat a lányok és a srácok számára – mondta Barna Renáta, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred tizedese. – Reméljük, továbbra is jól veszik majd az akadályokat, én elégedett vagyok azzal a komolysággal, ahogyan a feladatok elé néznek. A többségük fiú, de van közöttük két leány is: azt vettem észre, hogy mindketten nagyon elszántak. Nagyon örülök ennek, hiszen ma már elég sok nő szolgál a Magyar Honvédségben, s bizony kell a frissítés. A magam emlékeiből tudom, hogy az első években egy nőnek sokkal többet kell letennie az asztalra, mint egy fiúnak, de látva két táborozó lányunkat, őket nem kell féltenem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában