Frissen Fejérből

2022.06.10. 13:22

Kitüntették a Vöröskereszt megyei önkénteseit, segítőit, köztük a fehérvári áruházi hőst is

A Vöröskereszt Napja alkalmából önkénteseinek és segítőinek mondott köszönetet, s adott át kitüntetéseket a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete. Az Életmentő Érdemérmet ezúttal Fináncz Imre érdemelte ki.

Héjj Vivien

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Az ünnepélyes alkalmon Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a város és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete között évek óta kiváló kapcsolat áll fenn.

– Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a közös cél, az ellátás biztosítása, az élet sok területén megvalósuljon. Külön köszönöm az önkénteseknek, akik évek, évtizedek óta a Vöröskereszt mellett vannak, hogy szabadidejüket szánják arra, hogy a közösségért tegyenek – fogalmazott az alpolgármester.

Fábián Károly, a Magyar Vöröskereszt alelnöke, a Fejér megyei szervezet elnöke beszédében a szervezet megalakulásának előzményeit, annak történetét elevenítette fel.

A szervezet szimbóluma az egész világon ismert, a svájci zászló inverze. Hirdeti, hogy a Vöröskereszt a rászorultság elvén segít mindenkinek. Pártatlan, független vallástól, hovatartozástól

 – mondta Fábián Károly, aki Horváth Péter Zsolt főigazgató-helyettessel közösen adta át a segítőinek és támogatóinak odaítélt elismeréseket.

A Magyar Vöröskereszt országos vezetősége döntése nyomán Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés arany fokozatát vehette át Vadkerti Ferencné, a kincsesbányai alapszervezet és a móri területi vezetőség tagja. Ezüst fokozatú kitüntetésben részesült Kaiserné Gödöny Erzsébet, a kulcsi alapszervezet vezetője és Herbert Ildikó, a nagyvenyimi alapszervezet vezetője. Bronz fokozatú kitüntetést kapott Mezei Istvánné, aki a kincsesbányai alapszervezet munkáját segíti.

Az ünnepségen Életmentő Érdemérmet vehetett át Fináncz Imre, aki 2022. január 25-én egy székesfehérvári nagyáruházban a hangosbemondó tájékoztatására lett figyelmes, melyben egy eszméletét vesztett férfinak kértek segítséget. Fináncz Imre a férfi segítségére sietett, a betegvizsgálat után azonnal megkezdte az újraélesztést. Határozott, példamutató magatartásának köszönhetően az úr életét sikerült megmenteni.


Mindezeken túl az ünnepségen a szervezet vezetői köszönetet mondtak a Vöröskeresztet támogató nagyvállalatoknak és azok jelenlévő képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában