Frissen Fejérből

2022.06.18. 07:30

Két tábor és fellépések sora vár Zemlényi Katicára nyáron

Két gyermektábor keretezi a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya, Zemlényi Katica idei nyarát. A köztes időszakban pedig komoly felkéréseknek tesznek eleget: fellépnek Kápolnásnyéken és Krakkóban is.

S. Töttő Rita

A Zsolt utcai közösségi házban a kikapcsolódásé volt a főszerep, Zemlényi Katicával és a gyerekekkel

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Minden évben két tábort szervezünk a Zsolt utcai közösségi házban, mert úgy gondoljuk, a gyerekeknek szükségük van arra, hogy az iskolai közegen túl másféle közösségben is lehessenek. Itt azokat a gyerekeket gyűjtjük össze, akik a környéken laknak vagy kapcsolódnak a templomhoz, esetleg a kiskórusunkhoz. Énekelünk, kézműveskedünk, játszunk, zenélünk és sportolunk, amit nagyon élveznek a gyerekek – mesélte Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya, aki ezúttal, mint táborvezető támogatta a gyerekek kikapcsolódását. A foglalkozások ezúttal az Aranybulla-emlékév jegyében teltek: olyan zenéket állítottak össze s hallgattak a gyerekek, ami kapcsolódik a témához, illetve készítettek a témába vágó alkotásokat is.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Augusztus végén várható még egy tábor, megkoronázva a nyarat és egy utolsó nagyot játszva a következő tanév előtt. Zemlényi Katica és kórusa számára tartalmas nyár várható: - Június 24-én Liszt Művészházat avatunk Kápolnásnyéken, amit nagyon várunk, komoly megtiszteltetés lesz. Kodály: Liszt Ferenchez című nagyon nehéz, de gyönyörű, monumentális kórusművét fogjuk elénekelni, amire nagyon készülünk már. Másnap pedig, szombaton, a Magyar Tavak Fesztiválja velencei-tavi rendezvényén mi leszünk az első biciklis állomás a sukorói református templomban, ahol egy kis pihenőre várjuk a résztvevőket egyházzenei koncertünkkel. Folytatjuk a munkát ezután is, mert június végén a krakkói egyházzenei fesztivál díszvendégei leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában