Frissen Fejérből

2022.06.18. 07:15

A Németh László Iskola lett a legsportosabb iskola Fehérváron

A 2022- es kihívás napján Székesfehérvár nyerte el a Legsportosabb Település címet, s az ezért járó, százezer forintos sportszerutalványt. A város a Legsportosabb Tanintézmény kategóriában dobogós helyet elérő Németh László Általános Iskolának ajándékozta az utalványt.

Házi Péter

Százezer forintos utalványt kapott az iskola

Forrás: Simon Erika

Amint arról beszámoltunk, a kihívás napján kategóriájában az első helyezett lett Székesfehérvár, a Németh László Általános Iskola pedig bronzérmes a Legsportosabb Tanintézmények országos rangsorában. Pénteken a Németh László Általános Iskola számára Mészáros Attila alpolgármester adta át a város által elnyert százezer forintos utalványt. Az iskola a kategóriájában elért dobogós helyezésért 45 ezer forintos utalványt kapott a Magyar Szabadidősport Szövetségtől, így összesen 145 ezer forintért vásárolhatnak sportszereket a diákoknak – számolt be az önkormányzati kommunikációs központ. 

Az alpolgármester megköszönte mindenkinek, aki részt vett a kihívás napi aktivitásokban. Ollé Ferencné igazgató pedig arról beszélt, mindig nagyon fontos volt az iskola életében a sport, kiemelt szerepe van az egészségre nevelésnek az intézményben. Az igazgató külön köszönetet mondott Harsági Zsolt testnevelőnek, aki évek óta mozgatórugója a kihívás napja programjainak. Molnár Tamás önkormányzati képviselő megerősítette, az intézmény a város egyik legnagyobb létszámú iskolájaként kiemelt szerepet tölt be a sportos életmódra nevelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában