Csak gyűjtőpontokon

2022.05.24. 11:30

Véget érhet a lomtalanítással járó káosz Fehérváron

A korábbi évek káoszos tapasztalatai változásért kiáltottak, ezért a Depónia a lakossági igényekre reagálva idéntől megváltoztatta illetékességi körzetében a társasházi lomtalanítás rendjét.

Héjj Vivien

Ez a látvány a remények szerint megszűnik

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Rendszeresen visszatérő látványként tárult a helybéliek és az ide érkezők szeme elé a lomtalanítás kicsit sem barátságos látványa: az eldobált bútorok, a kihajított hűtőszekrények és televíziók látványa okozta káoszt igyekszik felszámolni a szolgáltató, ennek érdekében új lomtalanítási rend lép életbe a Depónia illetékességi körzetében.

A gyűjtőpontos lomtalanítással visszaszorítható az illegális hulladékgyűjtők tevékenysége, könnyebben kiszűrhető a szolgáltatás igénybevételére nem jogosultak köre, illetve megakadályozható a lomtalanításkor kialakuló rendezetlenség.

A szolgáltató tájékoztatása szerint a lomtalanítás lehetőségéről, pontos időpontjáról és menetéről a közös képviselő egyeztet a társasággal, aki egyben az időpont kihirdetéséről is gondoskodik. A társasházak maximum pár száz méteres körzetében a meghirdetett helyen és időpontban hulladékgyűjtő célgépek várják a lomtalanítani szándékozó lakókat. A leadásra szánt hulladékot a hulladékgyűjtő autónál kell átadni, azokat tilos hulladékgyűjtő edényekhez vagy bármely más közterületre kihelyezni. A lomtalanítás igénybevételének jogosságát a helyszínen ellenőrzik a Depónia Nonprofit Kft. munkatársai, ezért a társaság kéri, hogy lakcímkártyáját mindenki vigye magával.

Csak a jelzett időpontban átadott lomot szállítják el, a közterületen hagyott lom elszállításáért már a lakóközösségeknek kell fizetni.

Székesfehérváron a társasházi övezetekben előreláthatólag május, június, július hónapokban, 11 és 18 óra között végeznek lomtalanítást. A leadható hulladékok típusairól honlapján ad tájékoztatást a szolgáltató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában