Helyi közélet

2022.05.02. 09:00

Trabantok és húsételek az első fehérvári Gasztromajálison

Horog László

Tizennyolc Trabant jelentette a Gasztromajális egyik fő látványos ságát

Forrás: Horog László

Első ízben rendeztek Gasztromajálist a Jancsárkertben: a kaput dél­előtt 11-kor nyitották, délután fél kettőre járt az idő, amikor a négykerekűek motorjai pöfékelni kezdtek. A Trabantok semmihez sem hasonlítható hangja uralta a rendezvényt, a 18 járműipari gyöngyszem katonás rendben hagyta el a parkolót és kezdte meg tókörét, a Velencei-tó irányába indultak. Az első fehérvári Gasztromajális egyik fontos betétszáma volt a remek állapotú, keletnémet verdák találkozója, Ulrich Tamás szervezte a rendezvény négykerekűekkel kapcsolatos programját.

– Én vagyok az egyetlen, hazai privát séf, aki Trabanttal közlekedik. Többel is rendelkezem, az első 1984-ben készült, a másik kettő később hagyta el a gyártósort, 1988-ban és 1989-ben, a legidősebbet, a világoskéket 2012-ben vásároltam. Imádom őket, ugyan­úgy fontos részei az életemnek, mint a sütés-főzés, valamint a futball, a Videoton. Immár Mol Fehérvár FC-nek hívják, de nekem mindig Vidi marad.

Amikor a kocsik libasorban elhagyták a helyszínt, a zenét szolgáltató Dinamite Dudes együttes még jobban rákezdett. A hangulat a régi majálisokat idézte, azonban az évtizedeken át megszokott sört és virslit a bor – főként a rozékat kóstolgatták – és a füstön sült húsok váltották fel. Nívós smokerversenyt is rendeztek utóbbiak kapcsán, kilenc csapat részvételével.

A majálist Tőkés Dániel és Rapali Zsolt szervezte: – Ezúttal ezren látogattak ki a Gasztromajálisra, összeköt bennünket a füst, a kenyér és a hús szeretete. Az álmunk az, hogy az évek folyamán országosan ismert rendezvénnyé fejlődjünk – mondta Tőkés Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában