Katonadolog

2022.05.08. 15:07

Székesfehérvárra érkezett a Toborzó Emlékfutás, Gripennel is repülhettek az érdeklődők

Szombaton délután érkezett Fehérvárra az a két futó, akik a Toborzó Emlékfutás 2022 keretében reggel Tatáról indultak és a nap végén Veszprémbe érkeztek.

Borsányi Bea

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Toborzó Emlékfutás május 6-20. között megrendezett kéthetes programsorozat. A váltót 24 hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katona alkotja, akik 219 település érintésével 1824 kilométert tesznek meg. A sporteseményhez számos kulturális program társul a nagyobb helyszíneken. Fejér megyében szombaton Csákváron és Fehérváron várták az érdeklődőket, a megyében ezen kívül Zámolyon és Sárszentmihályon haladtak keresztül a futók. A Városháza téren kora délután Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az érkező katonákat, akiket a város határától helyi katonatársak és civil sportolók kísértek a Belvárosig. Miután Székesfehérvár emlékszalagja is felkerült a váltófutás stafétabotjára, megkoszorúzták a Fekvő katona szobrát, ahol Németh Andor alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka emlékezett a katonahősökre. A futók röviddel ezután Úrhida felé folytatták útjukat.
A Városház téren déltől a toborzófutás kiegészítő programjaival várták az érdeklődőket: a toborzó sátorban többfajta fegyvert lehetett kézbe venni, egy másik helyen Gripen repülőgépet vezethettek szimulátor segítségével, de nagy sikert aratott a gyerekek körében a BTR-80-as harcjármű, illetve a kiállított Mercedes parancsnoki gépjármű is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában