Három a kislány!

2022.05.14. 10:30

Ráckeresztúri siker a sárkeresztúri diáktalálkozón

A Keresztúr Nevű Települések XI. Nemzetközi Ifjúsági Találkozóját Sárkeresztúron rendezték. A ráckeresztúri csapat első helyezést ért el.

Gajdó Ágnes

Bognár Sarolta, Novozánszki Bíborka és Zsigmond Réka, valamint a háttérben Lisziné Hunyadi Hajnalka alpolgármester és Gajdó Tímea felkészítő tanár a találkozón

Forrás: Az iskola

A Schubert-dallamokból összeállított romantikus daljáték címe – Három a kislány – jutott eszembe, amikor megtudtam, idén három 6. osztályos ráckeresztúri kislány nyerte a Keresztúrok diáktalálkozóját. Évek óta minden évben két találkozót szervez a Keresztúr Nevű Települések Szövetsége, az egyik diákoknak szól, hogy erősödjön bennük az összetartozás érzése, és hogy megismerjék a magyarországi és a határon túli Keresztúrok nevezetességeit, szokásait, értékeit. 

Ebben az évben Bognár Sarolta, Novozánszki Bíborka és Zsigmond Réka 6. a osztályos tanuló képviselte Ráckeresztúrt a megmérettetésen. A lányokat Gajdó Tímea tanítónő készítette fel, és elkísérte őket Lisziné Hunyadi Hajnalka alpolgármester, Fux István, a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója és helyettese, Orbán Erika. Réka – érdeklődésünkre – azzal kezdte mondandóját, óriási lehetőségnek érzi, hogy részt vehetett ezen a rendezvényen, de nem tud kiemelni egyetlen történést sem, neki minden nagyon tetszett. 

Elmesélte, hogy a rákoskeresztúri lányokkal, Pankával, Julcsival és Krisztával kerültek egy szobába, és örök barátságot kötöttek. Bíborka szerint az egyik legérdekesebb feladat a három nap során az igencsak furfangos szabadulószoba volt, ahonnan sajnos nem sikerült kijutniuk, de nagyon élvezték a játékot. Sárinak a települést körbejáró akadályverseny tetszett leginkább, amelyen sokat tanult, és itt is kiemelkedően teljesítették a feladatokat. Réka szőtte tovább a beszámolót: „a harmadik napon hat akadálypályából álló sportvetélkedőt teljesítettünk, ahol a murakeresztúri nyolcadikos fiúk után a második helyen végeztünk”. 

Bíborka szerint szuper volt a táncház és a diszkó is, és érdekes kiránduláson vehettek részt a dinnyési várparkban. Sáritól azt is megtudtuk, mi lett a győztes csapat nyereménye: okosóra, vezeték nélküli fülhallgató és egy ajándékkártya, amit két nagyszerű élményre válthatnak be. A három kislány egyetértett abban, hogy remekül érezték magukat a találkozón, és szomorkodva váltak el a többi keresztúri diáktól. A kapcsolat azonban fennmarad, hiszen már ők is fejből tudják a szövetség jelmondatát: „A nevünk és a szívünk összeköt!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában