Mérséklődhetne a jogalkotási ütem

2022.05.21. 07:30

Nyolc megye jogászai vettek részt a fehérvári konferencián

Jogászok országos szakmai konferenciájának adott helyszínt pénteken a városháza díszterme.

Majer Tamás

Turcsánné Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke is köszöntötte a rendezvényt

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A város részéről Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Jogi hivatásrendek szakmai kihívásai a megújult jogi környezetben című konferenciát.

– A legnagyobb kihívás az, hogy folyamatosan változik minden – reagált a tanácskozás címére, majd kifejtette, jogos elvárás és kellő kihívás, hogy a jogalkotás természetesen alkalmazkodjon a mindennapok kihívásaihoz, de a jogalkotási ütem mérséklődjék. – Jó lenne egy picit megnyugodni, és legalább pár hetet várni egy-egy jogszabály újbóli módosításáig – mondta. A polgármester nézete szerint ez stabilabb jogi környezetet eredményezne.

Turcsánné Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke köszöntőjében elmondta, a konferencia tematikáját úgy szerkesztették meg, hogy az minél többeket megszólítson. – A jelentkezők nagy száma alapján, úgy gondolom, hogy mindez sikerült is, hiszen közel hetvenen regisztráltak erre a képzésre, nyolc megyéből – mondta.

Bóka Viktor, Fehérvár címzetes főjegyzője mint a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezetének elnöke szólalt fel. Közölte, a konferencia akkreditált továbbképzés a résztvevők számára, s azt is, hogy máris tervezik a következőt, valamikor szeptember vagy október környékére.

A törvényszék és az egylet szervezte tanácskozás büntetőjogi és polgárjogi témák mellett foglalkozott az alternatív konfliktuskezelés lehetőségeivel és az online térben kötött szerződések kérdéseivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában