Frissen Fejérből

2022.05.18. 16:00

Megerősíti a Honvédség és Társadalom Baráti Kör az együttműködést a honvédséggel

Tihanyi Tamás

A pákozdi katonai emlékpark munkájának is a HTBK tagjai adják a legfőbb szakmai hátterét

Forrás: Tihanyi Tamás

Szerda délután, 15 órakor kezdődött el a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezetének éves közgyűlése a székesfehérvári Szent István Művelődési Központban. Az idén huszonhét éves, jelenleg 170 tagot számláló szervezet az eseményen összegzi az elmúlt időszakban végzett tevékenységét, mindazt, amely számukra is nehézséget okozott a járvány éveiben, majd feltérképezik, melyek lesznek a jövő legfontosabb feladatai. Ilyen például tovább dolgozni a pákozdi katonai emlékpark rendezvényeinek színvonalas lebonyolításán, amely létesítmény éppen minap nyerte el az Év emlékhelye címet, és amely jövőre ad otthont a honvédség születésének 175. évfordulójához kapcsolódó programoknak. A közgyűlésen megerősítik azt az együttműködési megállapodást is, amit még 15 éve írtak alá a honvédséggel.  

A Vörösmarty Színházban huszonötödik alkalommal kerül sor szerdán 18 órakor a Fehérvár köszönti katonáit elnevezésű ünnepi estre a Helyőrségi Zenekar közreműködésével, ahol – mint ahogyan a délutáni közgyűlésen is – elismeréseket adnak át, így lesz ismét kitüntetettje a Gyuricza-gyűrűnek és a Sipos Gyula Díjnak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában