Frissen Fejérből

2022.05.15. 13:31

A KEMPP lett az év emlékhelye

Tihanyi Tamás

Görög István ügyvezető vette át az elismerést

Forrás: KEMPP

A Katonai Emlékpark Pákozd ­– Nemzeti Emlékhely nyerte idén a Nemzeti Örökség Intézete által alapított Év emlékhelye díjat, amely a legaktívabb, az emlékhely státuszukat leginkább kiaknázó emlékhelyeket ismeri el. 

Forrás: KEMPP

Első alkalommal a székesfehérvári Romkert, tavaly pedig a mohácsi nemzeti emlékhely nyerte az Év emlékhelye díjjal járó Herendi porcelánserleget. Az elismerést Görög István, a létesítmény ügyvezetője vette át szombaton este Budapesten. Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója az átadón hangsúlyozta: a pákozdi emlékpark az elmúlt tíz év „következetes, lelkes, igényes és példaértékű munkájának eredményeként" nyerte el a díjat. A többi hasonló létesítménnyel való együttműködésük mintaértékű, emellett a környező térség emlékezetőrzésében, hagyományainak ápolásában is jelentős szerepet töltenek be. A Hazáért körút elnevezésű programjuk pedig újabb minta és segítség a többi emlékhely hasonló céljainak eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában