Frissen Fejérből

2022.05.13. 09:45

Folytatódnak a felújítások Beloianniszban

Útfelújítások kezdődhetnek hétfőn a településen. Az érintett területek mindegyike szilárd burkolattal rendelkezik, de rossz állapotuk miatt időszerűvé vált a fejlesztés.

Héjj Vivien

Illusztráció

Két sikeres pályázatnak köszönhetően újulhatnak meg Beloiannisz utcái. Egy belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően a Gavrilidisz utca kaphat új, aszfaltos burkolatot. A projekt költségeinek 85 százalékát – 16,3 millió forint – fedezi a minisztériumi támogatás, míg a fennmaradó összeget – mintegy 2,8 millió forint – önerejéből biztosítja az önkormányzat. 

A Magyar falu program útfelújításra vonatkozó pályázatán szintén pozitív elbírálást kapott a település. Eszerint az elnyert támogatás a Petőfi utca felújítását teszi lehetővé, közel 20 millió forintból. Utóbbi utca térkő burkolatot kap. – A belső, centrum körüli utcáink térkő burkolattal vannak ellátva, míg a peremutcák, amelyek hosszabban veszik körbe a falut, azok aszfalt burkolatúak. 

Ezen koncepció mentén dolgozunk már 6–8 éve, szerencsére már csak néhány utca felújítása van hátra – beszélt a hamarosan induló fejlesztések hátteréről Papalexisz Kosztasz polgármester. Mindkét projekt esetében lezajlott az árajánlatok bekérése, sőt, ezek elbírálásáról is döntött már az illetékes testület. Mindezek tükrében a kivitelezésre sem kell már sokáig várni: május 16-tól indulhat a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában