Megalakultak

2022.05.26. 07:00

Felesküdött az etyeki polgármester és a képviselő-testület

Folytatják a 2019-ben megkezdett munkát, de még nagyobb lendülettel.

E. Tringli Alexa

A képviselő-testület alakuló ülésén minden döntés egyhangú volt. Alpolgármesterek: Bálint Attila társadalmi megbízatású, míg Horváth Gábor és Tátrai Tamás külső megbízatású. Mindketten lemondtak a bérükről és az illetményükről az önkormányzat javára.

Egy bizottság lett: Pénzügyi és Stratégiai Bizottság, tagjai: Debreceni Csaba Attila, Palotai Zoltán, Kattra Judit, Zsoldos Renáta, Morvayné Sárközi Tünde. Külső tagok: Rezesné Ferenc Dominika, Deák Józsefné, Horváth László János és Molnár Zoltán.

Tessely Zoltán megköszönte a választópolgároknak a bizalmat, majd elmondta: – Először a miniszterelnök úr, majd a kormány tehette le az esküt, és úgy hozta az élet, hogy ugyanezen a héten itt lehetünk ezen a felemelő eseményen. A felhatalmazás az etyeki polgároktól elsöprő és egyértelmű, talán nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy Etyek az akaratát soha nem látott egyértelműséggel nyilvánította ki. A 2019-es önkormányzati választást követően 2020. 7. 29-én úgy gondolták a másképpen gondolkodók, hogy feloszlatják a testületet. De ez a csapat, akik most itt ültök, azóta választási üzemmódban van. Ez nagyszerű példa arra, hogy óriási eredményekre vagyunk képesek, ha minden nap megteszünk mindent, amivel a Jóisten megbízott bennünket. Azért volt szerencse, hogy ez a két év ilyen választási üzemmódban zajlott, mert az etyekiek látják, hogy mire képes ez a csapat, nem zsákbamacskát árultunk. 

Zólyomi Tamás az alábbiakkal fordult hallgatóságához: – Ebben a teremben csak olyan emberek ülnek, akik rengeteget tettek Etyek nagyközségért és elsősorban ezt szeretném megköszönni. Ez a nap azért is ünnepnap, mert ezt a munkát, amit 2019 októberében megkezdtünk, nagyon jó csillagállás mellett folytathatjuk, és kérek szépen mindenkit, hogy ugyanazzal a becsülettel, szorgalommal és rátermettséggel folytassa a munkát, amit az elmúlt időszakban is gyakoroltunk. Hiszen azt a hatalmas bizalmat, amit a választópolgároktól kaptunk, egyféleképpen lehet megszolgálni: még több munkával. A Jóisten adja meg nekünk, hogy a jelenlegi háborús helyzet, illetve a korábban megismert vírushelyzet ne nyomja rá későbbi munkánkra bélyegét. Ettől függetlenül nemcsak a fejlesztéseket kell elindítani, hanem eljött az idő, hogy a közösségünket megerősítsük. Köszönjük a bizalmat, amit a választások alkalmával jeleztek, és bízom benne, hogy ezzel a csapattal méltóképpen meg tudjuk szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában